Az AMI jelentése szerint a múlt héten már bőven lehetett hazai uborkát kapni a piacokon, de a tavalyinál 22%-kal drágábban.

Az AMI információi szerint a kereslet fedezésére már elegendő lenne a belföldön megtermelt uborka jelentette kínálat a német piacokon. A gondot az okozza, hogy a kereslet a magas árak miatt visszafogott.

A piackutató intézet szerint az uborka termesztési feltételek jelenleg igen kedvezőek: az éjszakák nem túl hűvösek, a napos idő ellenére a nappali hőmérséklet eddig nem emelkedett szélsőségesen magasra. Június első hetében az előző év azonos időszakáéhoz képest országos átlagban 27%-kal többet költöttek a fogyasztók uborkára. A német nagybani piacokon a 400 g és 500 g közötti belföldi termesztésű uborka jelenleg közel 22%-kal drágább, mint egy évvel korábban, míg az azonos fajtájú holland áru mintegy 15%-kal drágult. Az uborka iránti kereslet a vártnál csendesebb, és a jelentős reklámintenzitás ellenére ismét csökkent az uborkát vásárló háztartások aránya, olyannyira, hogy a mostani fogyasztás nem éri el a pandémiát megelőző kereslet szintjét. Az AMI szerint az akciókban szereplő termékeket jelenleg 0,49 euró/db (195 Ft/db) és 0,79 euró/db (315 Ft/db) között kínálják.

A cikkhez szemlézett írások:

AMI: Zunehmendes Angebot an deutschen Salatgurken

Kapcsolódó cikkek:

Németország: ÁFA-mentesek lesznek a friss zöldségek és gyümölcsök?

Németország: 12 euró/óra általános minimálbér bevezetését tervezi a kormány

Németország: az általános drágulás közepette csökkent a gyümölcsök ára

Több mint 6%-kal esett vissza tavaly a spanyol uborka exportja

Műanyag csomagolás helyett: ehető bevonat snack uborkára

Egyre népszerűbbek Európában a miniuborkák