Kínai ellenőrök egyeztetnek Emilia-Romagna tartományban az olasz körtermelőkkel és szakmai egyesületekkel a jövőre indítandó exportról.

A kínai hatóságok első vegyes ellenőrzésére nemrégiben került sor Emilia-Romagna tartományban, az olasz körtetermesztés központi területén. A pekingi vámhatóságokkal online kapcsolatban álló kínai tisztviselők és a nagykövetség képviselői videón keresztül és személyesen is meglátogatták az ültetvényeket, a termelőket és a létesítményeket.

A kínai szakértők személyesen akartak meggyőződni a Kínába irányuló exportra vonatkozó követelményeknek való megfelelésről. Most, 2022 végére elkészül a jegyzőkönyv első tervezete, amelyben az olasz körtére vonatkozó Kínába irányuló exportszabályokat rögzítik. Ezt mindkét félnek alá kellene írnia. Ha ez a jövő év első felében megtörténik, akkor az első szállítások Kínába már 2023 végén megkezdődhetnek. Amint ezt a termékkategóriát sikeresen exportálják, az alma következik, ahogyan arról a CSO Olaszország már 2017-ben megállapodott a Kínai Népköztársasággal. A tárgyalások azonban jelenleg nem csak Kínával folynak: a CSO Italy szerint további tárgyalásokra és dél-koreai és tajvani képviselők látogatásaira már sor került. Bár 2019 óta exportálnak almát Tajvanra, az új ellenőrzésekről újra és újra meg kell állapodni. Ugyanezek a szabályok vonatkoznak jelenleg a kivi Dél-Koreába irányuló exportjára is.

“Öröm látni, hogy az olasz gazdaságok mindig készen állnak az ilyen jellegű látogatásokra, és az ellenőröket szakmaiságukkal és a legmodernebb technológiák alkalmazásával képesek meggyőzni arról, hogy az áru kifogástalan minőségű” – nyilatkozta Giulia Montanaro, az Assomela egyesület nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársa.

A cikkhez szemlézett írások:

Italien: Gehen 2023 erste Birnen nach China?

Kapcsolódó cikkek:

Olaszország: méretproblémák az idei körténél

Franciaország: rekordhoz közeli szinten idei körtetermés

Prognosfruit: 20%-kal megugró uniós körtetermés várható

Olaszország: ismét átlag alatti körtetermés várható

Belgium: hektikus szezonkezdetre számít a körteágazat

Hollandia: valamivel átlag feletti körtetermés várható az idén