Az AMI október 1-i jelentése szerint az idei európai trendekhez igazodva ötödével kevesebb hagyma van a német raktárakban.

Az AMI október 1-i felmérése szerint a németországi vöröshagymakészletek csaknem 20%-kal voltak alacsonyabbak, mint 2021-ben. Az idei európai termés mennyisége meg sem közelíti a tavalyit, ennek legfőbb oka az aszály. Az árak igen stabilak: a német piacon a válogatott közepes méretű vöröshagyma ára 36,00-39,00 euró/100 kg körül mozog Big Bag zsákokban (EXW). A válogatott lilahagymát többnyire Big Bag zsákokban, 50,00 euró/100 kg körüli áron forgalmazzák.

A póréhagyma az elmúlt hetekben nagyon lassan hagyta el a piacot. A közelmúltbeli gyenge értékesítés egyik magyarázata az őszi szünet lehet. A minőségi továbbra is elég változatos képet mutat, és a kiskereskedelmi árak még mindig jóval az előző évi szint felett vannak. A német nagykereskedelmi piacokon az árak most némileg csökkennek, így a kereslet valamelyest élénkül. Az utóbbi időben az élelmiszer-kiskereskedelemben számos reklámkampány eredményeként nagy mennyiségű árut kötöttek le.

A cikkhez szemlézett írások:

AMI: Deutlich weniger Zwiebeln in deutschen Lägern

Kapcsolódó cikkek:

Spanyolország: a fokhagymaterület csökkenése várható

Spanyolország: nehéz idény elé néznek a fokhagymatermesztők

Világpiaci kitekintés: a fokhagyma piaca

Nemathorin 10 G: szükséghelyzeti engedély sárgarépa, gyökérpetrezselyem és fokhagyma kultúrákban

Hollandia: magas árak, erős kereslet a hagymapiacon

Németország: már 35 mm-től átvehető lesz az étkezési hagyma?

Hollandia: gyomos hagymaföldek a kevés engedélyezett szer miatt

Alig van megfelelő átmérőjű vöröshagyma az európai piacokon