A 2019. március 27-én megjelent Földművelésügyi Értesítőben megtalálható az Agrárminisztérium pályázati felhívása a 2020. évi Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére.

A földművelésügyi miniszter által kitűzhető díjakkal kapcsolatos minisztériumi feladatokról szóló, 9/2015. (V. 29.) FM utasítás alapján meghirdetésre kerülő pályázat célja azon hazai agrárgazdasági vállalkozások országos szintű elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak a minőségi munkavégzésnek, az egyenletesen jó minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatás nyújtásának.

A pályázat célja továbbá olyan modell kialakítása, bevezetése és hatékony működtetése a díjazott vállalkozások által, amelyek példa értékűek a kis-, közép- és nagyvállalkozások számára, így segítve az agrárgazdaság többi szereplőinek folyamatos fejlődését.

A kialakított modell és az MSZ ISO 9004:2010 (A vállalkozás tartós sikerének irányítása. Minőségirányítási megközelítés) szabvány alapelvei szerint rendszeresen végrehajtott önértékelés hozzájárul a vállalkozás fenntartható és tartósan sikeres működéséhez.

Általános pályázati feltételek:

Pályázatot nyújthatnak be azok a gazdálkodó szervezetek, amelyek megfelelnek a következő alapvető pályázati feltételeknek:

  • nincs lejárt és meg nem fizetett köztartozása;
  • nem áll felszámolási, végelszámolási és kényszertörlési eljárás alatt, illetve nem áll gazdálkodási tevékenységével összefüggő végrehajtási eljárás alatt és erről a vállalkozás képviselője a pályázat benyújtása során nyilatkozik;
  • sikeres termékkörrel rendelkezik és eredményes gazdálkodást folytat;
  • amennyiben a pályázó tevékenységére – jogszabály által – kötelező valamilyen minőségügyi rendszer alkalmazása, abban az esetben, ennek a megléte is pályázati feltétel. Előnyt jelent, amennyiben a pályázó általános és szakági minőségirányítási rendszer (pl. ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, EUREPGAP, HACCP, IFS, BRC) működtetésével támogatja a folyamatos minőségfejlesztést.
  • a vezetésnek és dolgozóknak a minőség iránti elkötelezettsége példamutató;
  • a folyamatos stratégiai jellegű minőségfejlesztés a vállalkozás működésének meghatározó részét képezi;
  • folyamatosan figyelemmel kíséri és értékeli a szolgáltatásait igénybe vevő ügyfelek elégedettségének alakulását;
  • vezetése és dolgozói a gyakorlatban alkalmazzák az egymástól való tanulás, az összehasonlításon alapuló fejlesztés, valamint a sikeres megoldások elsajátításának elvét.

A pályázatot legkésőbb 2019. október 11. 12:00 óráig beérkezőleg (személyesen vagy postán) 4 példányban a következő címre kell benyújtani:

Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj Bizottság Titkársága

Agrárminisztérium Élelmiszergazdasági és Eredetvédelmi Főosztály

1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 9. (IV. em. 444. szoba)

 

Bővebb információt itt talál.

Továbbá, a pályázat sikeres elkészítéséhez hasznos információk itt találhatók.

A pályázati felhívásban található, kitöltendő jelentkezési lap IDE Kattintva elérhető!