Bal oldalon: káposztamoly (Plutella maculipennis) hernyója, jobb oldalon: káposzta-bagolylepke (Mamestra brassicae) hernyója káposztalevélen

Ha kimarad egy védekezés, vagy már hatástalannak bizonyulnak az eddig jól bevált készítmények, akkor néhány nap alatt óriási károkat, akár tarrágást is okozhatnak az előbbi kártevők. További problémát okoz, ha a molykártevők lárvái már berágták magukat a fejbe, ugyanis kontakthatású készítményekkel ekkor már nem lesz eredményes a védekezés!

Oldja meg problémáit egymenetben a Benevia® rovarölő szerrel!

Az FMC-Agro új terméke, a Benevia® rovarölő szer új hatóanyaga (Cyazypyr®) révén egyszerre nyújt hatékony megoldást szinte az összes káposztát károsító kártevő ellen. Hatását kontakt, illetve felszívódó módon is kifejti, erősen transzlamináris, a növényben jól szállítódik. A kultúrnövénybe felszívódva hosszú hatástartamot biztosít. A célkártevők táplálkozását a kezelés után pár perccel leállítja, kártevőfajtól és azok fejlettségi állapotától függően a teljes pusztuláshoz 24-48 óra szükséges.

A Benevia® valódi tojásölő hatással is rendelkezik, a molykártevők tojás, lárva és báb alakját is elpusztítja, míg a liszteske minden fejlődési alakja (kivéve pupárium) ellen hatékony!

Liszteske, vagyis üvegházi molytetű (Trialeurodes vaporariorum) káposztalevélen

Alkalmazása 0,4-0,75 l/ha-os (kártevőfajtól függően) dózisban javasolt és kiváló hatékonysága eredményeképpen 10-14 napos tartamhatást is elérhetünk vele. A megfelelő hatás érdekében növényi olaj (kezelt repceolaj, narancsolaj) hozzáadása a káposztaféléket borító viaszos levélfelület miatt szükséges.

Bízunk benne, hogy a Benevia® az Ön káposztaféléinek megvédésében is kiváló megoldást nyújt! Szakmai kérdéseivel forduljon bizalommal az FMC-Agro területi szakmérnökeihez!

www.fmcagro.hu
Facebook: FMCAgroHungary

FMC-Agro Hungary Kft.

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük, mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei.