Ma összesen 20 hektáron vannak rendszeresen megújuló ültetvényei a gyermekeivel közösen.

Rivnyák Sándor mindent megtesz, hogy a legjobb minőségű legyen az áruja (fotó: Horváth Csilla)

Az első 1,5-1,5 hektáros cseresznye- és szilvaültetvényt egy hektár alma és 4 hektár körte követte 1998-ban, illetve 2003-ban. A megye első intenzív cseresznyeültetvényét 3 hektáron hozta létre 2008-ban, német és svájci mintára. Sok gyümölcsöst látogatott meg a Boden-tó partján és évekig tanulgatta a fortélyokat a német gazdáktól. Ez az intenzív cseresznyés annyira egyedülálló volt, hogy a telepítési engedélyhez Dávid Miklós, az akkori Kertészeti Egyetem munkatársa vállalta a szaktanácsadást, kü¬lönben nem kapott volna hozzá támogatást.

Azóta is létesültek cseresznyeültetvények a családban, a legfiatalabbak a középső lány, Viktória fiatal gazda pályázatával. A szakszerűségről nemcsak az édesapa, hanem a kertészdiplomával és növényvédő szakmérnöki végzettséggel rendelkező fiatal szakember is gondoskodik.

Rivnyák Sándor mindig számol, azonnal vált, ha a piaci viszonyok nem teszik lehetővé a gazdaságos működést. Kivágta a szilva- és a meggyültetvényt, helyettük kajszit telepített 3 hektáron, de az idei tapasztalatok alapján már a kajszifelület átalakításán gondolkodik.

Horváth Csilla cikkét teljes terjedelmében ide kattintva olvashatja!