Időpontváltozás!

A kedvezőtlen időjárási feltételek miatt a kóstoltatások időpontja a következőképpen alakul:

2017. június 30. 12:00-17:00
2017. július 07. 13:00-16:00
2017. július 08. 13:00-16:00

A meggy a magyar gyümölcstermesztés egyik legértékesebb terméke, a gyümölcs íze, beltartalmi értéke alapján kimagasló minőséget képvisel a hazai és az európai piacokon egyaránt.

A frissen fogyasztott meggy táplálkozás-biológiai értéke világszinten is kimagasló. Bátran mondhatjuk tehát, hogy egészségmegőrzés szempontjából a meggyfogyasztás kiemelkedő jelentőségű. A meggy jótékony hatásait egész évben élvezhetjük. A frissen fogyasztott gyümölcs
mellett a hazai meggyfajtákból készített feldolgozott termékek (befőttek, ivólevek és sűrítmények) több antioxidánst és antociánt tartalmaznak, mint az egyéb európai és amerikai fajtákból készített termékek. A gyümölcsön kívül felhasználható a gyümölcsmag, a kocsány, a levél és
a gyanta is, ezért igen fontos, hogy ezekkel a hasznokkal megismertessük a hazai fogyasztókat.

A meggy fogyasztásának népszerűsítésé­re és a hazai meggyfajták kiválóságának hangsúlyozása érdekében 2017. június 29. és július 2. között meggy kóstoltatást tartunk, melynek a látogatók körében méltán népszerű Kopaszi-gát ad otthont.

A 4 napos rendezvény célja megkedveltetni ezt a nagyon egészséges gyümölcsöt azokkal is, akik korábban savanykás íze miatt nem fogyasztották. Azok pedig, akik már eddig is kedvelték, azok jó ízűen fogyaszthatják el a legfinomabb hazai fajtákból összeállított kóstolót!

A kampány időtartama alatt minden nap 14:00-tól 19:00-ig tartunk kóstoltatást, az időjárási viszonyok függvényében.

Helyszín:

A kóstoltatás helyszíne a Dunai Vízirendészet Budapesti Rendőrőrstől délre található gyülekező tér.

Letölthető anyagok:
közlemény_100X210.pdf