Profitorientált életünk során minden lehetőséget meg kell ragadnunk a jövedelmezőbb növénytermesztés érdekében. Legtöbb esetben már a kezdetekben nagyrészt eldől, hogy mire számíthatunk a betakarításkor, az elmaradt beavatkozás kapcsán a későbbiekben csak bánkódhatunk.

Kifejezetten a kalászosok igényeire kifejlesztve

Az őszi búza és az őszi árpa vetőmagjai nem tartalmazzák azt a mennyiségű tápanyagot, amely biztosítani tudná a megnövekedett termésszint igényhez szükséges kezdeti robbanásszerű fejlődést. A csírázó magvak pici gyökérzete nem képes elérni a talajban lévő összes tápanyagot még optimális körülmények között sem.

Erre a kihívásra született meg a Primseed® magtrágya, ami a kalászosok igényeinek megfelelően, 100%-ban vízoldható formában tartalmazza az induláshoz szükséges valamennyi tápanyagot. Ráadásul ezek a tápanyagok olyan összetételben és formában vannak a termékben, mint a mag szikanyagában. Tehát olyan, mintha plusz szikanyaggal látnánk el a csíranövényt. Összetételnek köszönhetően nem, hogy káros hatása nincs a csírázásra és kelésre, hanem egyértelműen pozitívan hat az indulásra.

Intenzívebb kelés és fejlődés

A jobb tápanyagellátottságnak köszönhetően felgyorsul a növények kelése, intenzívebb lesz a kezdeti fejlődés. Csírázáskor kedvezőtlen körülmények esetén – szárazság/belvíz, hideg időjárás– növekszik a növények ellenállóképessége ezen faktorokkal szemben. Lengyelországi kutatóintézeti vizsgálatok alapján a kezelés hatására növekszik a csírázási százalék, a zöldtömeg és végső soron a betakarított terméseredmény is mérhetően nagyobb.

A Primseed® magtrágya tartalmaz festékanyagot és tapadásfokozót, ezért a kezelt vetőmag színe sokkal intenzívebb, illetve a vetőgépbe való töltéskor jelentősen csökken a porképződés kockázata.

A sok pozitív hozzáadott érték ellenére a Primseed® magtrágya használata mindössze néhány 100 Ft-tal emeli meg a kalászos termesztésének hektárköltségét. A Primseed® magtrágya keverhető a kalászosok csávázására engedélyezett készítményekkel.

További információért írjon nekünk az info@altoterra.hu címre vagy keresse munkatársainkat:

Csáki Szilárd +36 30 848 83 70

#altoterra #altoterrahungary #primseed #csávázás

Kapcsolódó cikkek:

Inhibitoros műtrágyák a zöldségtermesztésben az AltoTerrától

AltoTerra: 1 pontot ér a TYTANIT®az AÖP-ben, mellyel akár 25%-kal több terméshozamot érhetünk el (x)

AltoTerra: 15 éves az AltoTerra, vegyen részt születésnapi játékunkban! (x)