Évek óta az inhibitoros műtrágyákat használja a különböző zöldségfélék tápanyagutánpótlására a szabadszállási Róna Mezőgazdasági Szövetkezet. A stabilizált ásványi műtrágya sorközműveléshez és kultivátorozáshoz is kifogástalan.

Vöröshagyma, fűszerpaprika, gyökérzöldség

Varga István kertészmérnök, a Róna Mezőgazdasági Szövetkezet kertészeti ágazatvezetője, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Bács-Kiskun megyei kertészeti és beszállítói osztály vezetője évek óta az ENTEC® Select stabilizált ásványi műtrágya mellett teszi le a voksát. A Róna fő termesztett zöldségféléi a vöröshagyma, a gyökérpetrezselyem, a sárgarépa, a fűszerpaprika, a cékla és a csemegekukorica. Varga István beszámolója szerint a több zöldségkultúra esetében is alkalmazott bakhátas technológiában is remekül működnek az inhibitoros műtrágyák, melyeket az AltoTerra Kft.-től szerez be.

A tavasszal és nyáron kijuttatott 15-5-20 ENTEC® Select műtrágyával hetekig meg van oldva a tápanyagutánpótlás. A bakhátas technológia korlátja, hogy a kijuttatott tápanyagot nehéz a gyökérzónába juttatni. Az inhibitoros műtrágyákkal azonban ez a probléma remekül orvosolható. A vöröshagyma és a többi zöldségkultúra esetében is rendkívül fontos, hogy a nitrogént ne lökésszerűen kapja a növény, hanem egyenletes legyen a nitrogén ellátás.

Az ENTEC® Select ideális alap- és fejtrágyaként is

Az ENTEC® Select stabilizált, ásványi, granulált műtrágya. Az ENTEC® alap- és fejtrágyaként is használható, akár vetéssel egy menetben vagy magágyba bedolgozva. Sorközműveléshez és kultivátorozáshoz is kifogástalan. Használata épp úgy ideális szőlő- és gyümölcsfélék számára, mint szántóföldi és zöldségkultúrák termesztésénél.

A tápanyagok már minimális mennyiségű víz jelenlétében a növény számára könnyen felvehető formában szabadulnak fel a műtrágyaszemcsékből. A termék tökéletes granulálása lehetővé teszi az egyenletes kijuttatást. A növény számára két direkt hasznosítható nitrogénformát biztosít: ammóniumot és nitrát-nitrogént a hatékonyabb nitrogénfelhasználás érdekében. A műtrágyán található inhibitor lassítja a nitrifikációt így a nitrogénellátás folyamatos.

Az ENTEC® Select 15-5-20 NPK-műtrágya pontos összetétele

15,0% N Összes nitrogén

6,9% N Nitrát-nitrogén

8,1% N Ammónium-nitrogén

5,0% P₂O₅ semleges ammónium-citrátban oldódó és vízben oldódó foszfát

3,5% P₂O₅ vízben oldódó foszfát

20,0% K₂O vízben oldódó káliumoxid

2,0% MgO összes magnéziumoxid

1,6% MgO vízben oldódó magnéziumoxid

8,0% S összes kén (megfelel 20,0% SO₃)

6,4% S vízben oldódó kén (megfelel 16,0% SO₃)

0,02% B összes bór

0,014% B vízben oldódó bór

0,01% Zn

fotók: Wertán Botond

15 évesek lettünk!

Játssz velünk, nyerd meg a 15 db 2 fő részére szóló voucher egyikét, mely az 5 csillagos Avalon Resort & Spa-ba szól!

Vásárolj 2023.01.01-2023.10.31. között 15 tonnát az alábbi szilárd műtrágyákból: Lumiono Pro®, UTEC®, ENTEC®.  A játékban minden megvásárolt 15 tonna után részt lehet venni (például 45 tonna vásárlása esetén háromszor kitölthető a regisztrációs felület). A 15 tonna vásárlása történhet termékenként külön-külön vagy együttesen is (például 5 tonna Lumiono Pro® + 10 tonna UTEC®)

Részletekért kattints!

Kérd egyedi ajánlatainkat kollégánktól, Csáki Szilárdtól:

Csáki Szilárd

+36 30 848 83 70

csakiszilard@altoterra.hu