A növényi és erdészeti szaporítóanyagokra vonatkozó jogszabályok felülvizsgálatával összefüggésben az Európai Bizottság Egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Főigazgatósága (DG SANTE) rövid felmérést indított az új növényfajták nemesítésével, valamint a vetőmagok és egyéb szaporítóanyagok (mezőgazdasági növények, zöldségek, gyümölcsnövények, dísznövények, erdészeti fajok) szaporításával és/vagy kereskedelmével foglalkozó uniós kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára.

A kérdőív a következő linken érhető el (a jobb oldalon a nyelv magyarra állítható):
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/SMEpanel-PRM-FRM

A kérdésekre 2022. július 12-ig lehet benyújtani a válaszokat.

A Bizottság felülvizsgálja a növényi szaporítóanyagok és a növényi és az erdészeti szaporítóanyagok forgalmazására vonatkozó jogszabályokat. További információk a kapcsolódó bevezető hatásvizsgálatban találhatók az Európai Bizottság „Ossza meg velünk véleményét!” weboldalán.

A felülvizsgálat alatt álló uniós jogszabályok áttekintése itt található.

A kérdőívnek az uniós kis- és középvállalkozások (KKV-k) a címzettjei. Célja, hogy azonosítsa az erdészeti és a növényi szaporítóanyagokra vonatkozó jogszabályok tervezett módosításainak a KKV-kat érintő hatásait (költségek és előnyök).

A Bizottság a kapott információkat bizalmasan fogja kezelni. Csak az összesített eredményeket teszik közzé, az egyes vállalatokra való hivatkozás nélkül.