Az európai alma- és körteágazat egyik legfontosabb eseménye immár személyes részvétellel Szerbiában kerül megrendezésre az idén.

A 2020-as és 2021-es online rendezést követően idén augusztus 3-5. között Belgrád ad otthon az immár személyes részvétellel látogatható eseménynek. Az európai alma- és körteszektor egyik legfontosabb eseményére már mostantól is lehet jelentkezni a Prognosfruit honlapján.

Az eseményt a WAPA és a Serbia Does Apples közösen szervezi, Philippe Binard, az alma- és körtepiaci prognózisokat 1976 óta kiadó WAPA főtitkára szerint nagy várakozással tekintenek a személyes részvétellel zajló esemény elé két karanténos évet követően. Julka Toskic, a Serbia Does Apples tisztviselője a várható program ismertetése során elmondta, a házigazdák mindent megtesznek, hogy az idei rendezvény emlékezetes maradjon:

Augusztus 3.: a látogatók számára egy városnéző túrát szerveznek Belgrád nevezetességeinek bemutatására. A hivatalos köszöntőre 19.00-kor a Királyi Palotában kerül sor.

Augusztus 4.: a konferencia helyszíne a Hyatt Regency Belgrade lesz, a megnyitó beszédek 8:30-tól kezdődnek. A délelőtti és a délutáni ülést követően a vacsorára 20:00 kezdettel a belgrádi vár tetején üzemelő Kalemegdanska teraszon kerül sor (finoman szólva is gyönyörű kilátással).

Augusztus 5.: Fakultatív programként a rendezők szívesen látják a résztvevőket szakmai látogatásra az Atos Fructum almaültetvényébe (Fruska Gora). A vendégeket a szervezők 14:00-ra visszaszállítják a belgrádi Nikola Tesla repülőtérre.

A cikkhez szemlézett írások:

PrognosFruit 2022 to take place in Belgrade, Serbia, 3-5 August

Welcome to Prognosfruit 2022

Kapcsolódó cikkek:

Prognosfruit 2021. – Beszámoló az európai alma és körte termésbecslésről

A Prognosfruit 2020 konferencia idei alma és körte terméselőrejelzése: stabil termelési adatok a bizonytalan körülmények közepette is