Az előzetes regisztrációk alapján mi, szervezők büszkén elmondhatjuk, az idei rendezvény iránt a megszokottnál lényegesen nagyobb az érdeklődés, a regisztrált résztvevők száma meghaladja a háromszázat. Az ország minden szegletéből érkezett jelentkezés és az igazat megvallva akár a „Minden jegy elkelt” tábla is kikerülhetne a bejáratra, hiszen a résztvevők száma a helyszín befogadóképességének határát súrolja.

A különösen nagy érdeklődés betudható egyrészt a helyszínnek, hiszen Szentes városa az ország hajtatókertészeti „fellegvára”, ide koncentrálódik a hajtatással foglalkozó kertésztársadalom jelentős része. De bizonyosan állíthatjuk, meghatározó szerepet játszanak az előadások témái is, a kertészeti ágazatot nagyon komolyan érintő kérdésekről is szó lesz. Nem mehetünk el a mellett sem, hogy az idei év szakmai rendezvények szempontjából (is) különlegesen alakult, hiszen a járványügyi intézkedések az év egy jelentős részében nem tették lehetővé nagyobb létszámú események megtartását. Szerencsére ezen időszakon túl vagyunk és a VII. Országos Zöldséghajtatási Napot a jelenlegi biztonsági előírások betartása és betartatása mellett fizikai valójában is megrendezhetjük.

Azonban a szervezők döntésének köszönhetően a rendezvényen elhangzó előadásokon azok is részt vehetnek, akik valamilyen oknál fogva most nem tudtak eljönni az eseményre. A Szentes Televízió jóvoltából a rendezvény a Szentes TV Facebook oldalán élőben követhető az alábbi linken:

http://www.facebook.com/szentestelevizio

Aki az élő közvetítésről lemarad, esetleg nem rendelkezik Facebook fiókkal, vagy egyszerűen csak újra megnézné-hallgatná az előadásokat, az a Szentes TV Youtube csatornáján ezt bármikor megteheti a későbbiekben.

A csatorna elérhető a https://www.youtube.com/channel/UCN0foV5uoIl3cc5TC5Ajoqw linkre kattintva.

Üdvözlettel:

a FruitVeB és a DélKerTÉSZ