A növény védelmén túl a növény táplálására is figyelemmel kell lennünk, mert a kiegyensúlyozott „étrendű” növény egészségesebb marad, így több és jobb minőségű termést is tud adni.

A Kwizda élen jár a növénytáplálás terén, hiszen a Wuxal® lombtrágya család már az 1960-as évektől kezdve bizonyít a magyar piacon is. A termékcsalád speciális, formulázás nemcsak azt teszi lehetővé, hogy az új, szuszpenziós lombtrágyákban még koncentráltabban lehessenek jelen a tápelemek, hanem az egyéb hozzáadott adalékanyagok révén (pl.: pH puffer, párolgáscsökkentő, tapadásfokozó, stb.) gondoskodik a permetlé vízminőségének a javításáról, például a vízkeménység csökkentéséről, amellett, hogy a pH-t is beállítja a kívánatos 6-7 körüli értékre. Éppen ezért mindig a Wuxal®-t keverjük először a permetléhez, amely beállítja annak pH értékét és csökkenti a vízkeménységet, aztán adagoljuk hozzá a szükséges növényvédő szereket.

Kadarka, Szekszárd

A növények kálium felvétele és szállítása a száraz, napfényes időszakokban lelassul, egyes talajokon gátolt, ezért szükséges a lombon keresztüli kiegészítő tápanyag adagolás. A szőlő az érési időszakban különösen meghálálja, ha káliumpótlással segítjük a cukrosodás folyamatát. A kálium ezen kívül a vesszők beérésében, a szárazanyagtartalom növelésében és a vörös fajtáknál a színanyagok kialakításában is fontos szerepet játszik.

Kadarka fürt

A zöldségféléknél szintén nagyon fontos a folyamatos jelenléte. A megfelelő káliumszint az egész tenyészidőszakban döntően befolyásolja a növényi kondíciót, ezzel az ellenálló képességet, az érési szakaszban, szakaszokban pedig az íz- és a szín-anyagok kialakulása mellett a pultállóságra, azaz a tárolhatóságra is jelentős befolyással bír.

Káliumhiány paradicsomban

A Wuxal K-40 extra magas, 25,5 m/m% kálium tartalmával hathatós segítséget nyújt a magasabb cukorfok, a szebb szín és a magasabb beltartalom eléréséhez. A Wuxal® termékcsaládra jellemzően a kiemelt hatóanyag, a kálium mellett teljes mikroelemsort is tartalmaz, valamint a 2 m/m% magnézium összetevő révén a fotoszintézist is pozitívan befolyásolja. Kijuttatását minden kultúrában az érési időszakban (időszakokban) ajánljuk 3-5 liter/ha dózisban, a kultúrától függően 2-4 kezeléssel.

Kwizda technológia Chardonnay ültetvényben, Rádpuszta
Egészséges lombozat és fürtök, hatékony növényvédelem és lombtrágyázás

Kwizda technológia Chardonnay ültetvényben, Rádpuszta
Egészséges lombozat és fürtök, hatékony növényvédelem és lombtrágyázás

További információ:

Kwizda Garden / Professzionális Kertészet | Facebook