Öt év után ismét Antwerpenben rendezik meg az International Strawberry Congress (ISC) rendezvényt, melynek fő témái a digitalizáció és a fenntarthatóság lesznek.

A Coöperatie Hoogstraten rendezésében 2017, azaz öt év kihagyással rendezik meg ismét az International Strawberry Congress (ISC) rendezvényt. A helyszín Belgium, Antwerpen (Flanders Meeting & Convention Centre), a szeptember 21-én kezdődő program pedig az alábbi munkacímet viseli: „A Strawberry’s Journey: Leadership in a Digital and Sustainable Future”.

A szervezők szerint az idei ISC elsősorban azok számára tartogat újdonságokat, akik a termelési lánc végén tevékenykednek, mivel a fő csapásirány a digitalizáció és a fenntarthatóság lesznek. A tervezett, egyelőre még nem végleges program azonban a szamóca szaporításától, nemesítésétől, élettani ismereteitől kezdve egészen az integrált növényvédelemig számos témakört ölel majd fel, a „nagyszínpadot” pedig a robotizáció, automatizálás, mesterséges intelligencia és a vertikális farmok területén elért újítások kapják.

A kétnapos konferenciát szeptember 23-án egy üzemi látogatás, majd 24-én fakultatív programként a szamócatermesztés gépesítését bemutató International Strawberry Fair for Mechanization and Demonstration kiállítás zárja. Az előző, 2017-es rendezvényen 26 ország több mint 300 képviselője vett részt. További információk az https://www.iscbelgium.com/ honlapon érhetők el, de amint a program és az előadók listája véglegessé válik, a FruitVeB oldalán is beszámolunk róla. Fontos, hogy a teljes árú részvételi díj 720 euró/fő, de július 1-ig elővételben (Early Bird akció) csak 515 euró, azaz ki korán kel, 205 euró kedvezményt nyer. Az ISC látogatható lesz kizárólag virtuálisan is, erre 480 euró/fő áron regisztrálhatnak az érdeklődők.