Sikeresen zárta kapuit az 78. OMÉK a Vásárvárosban

A 2017-ben 78. alkalommal került megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar egyik legnagyobb seregszemléje.

A FruitVeB a ’D’ Pavilonban, közösségi standon jelent meg, ahol tagjaink képviselete mellett az ágazat egészének bemutatására is törekedtünk. A Nemzeti Támogatásból üzemeltetett standon a Délkertész, a Dombegyházi EURO TÉSz, a Hanság-Fertőmenti Szövetkezet és a Hódkertész önállóan is bemutatkozott. A TÉSz-ek, mint szervezetek kevéssé ismertek a lakosság körében, így lehetőség nyílt ennek a szervezeti formának a népszerűsítésére is a széles nyilvánosság körében. A rendezvény 5 napján, szerdától vasárnapig kóstoltatással, szórólapok osztásával és hostesseink szóbeli tájékoztatása segítségével népszerűsítettük az ágazatot és a zöldség-gyümölcs fogyasztást. A rendezvényen felhívtuk a hozzánk látogatók figyelmét a Zöldség-Gyümölcs Piac és Technológia szakmai lap cikkeire, valamint a FruitVeB honlapján olvasható tartalmakra is.

A Földművelésügyi Minisztérium, az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft., valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár keretében pályázatot hirdetett különböző kategóriákban a kiállítók között. A szaktárca kategóriánként egy-egy díjat adományozott, melyet a nyertes pályázók az OMÉK megnyitó ünnepsége után vehették át elismeréseiket.

Az OMÉK Kertészeti díját a Délalföldi Kertészek Zöldség-Gyümölcs Termelői és Értékesítő Mezőgazdasági Szövetkezete kapta az oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel rendelkező „Szentesi paprika” termesztéséért. A „szentesi paprika zamatos fűszeres ízű intenzív illattal rendelkezik, a termék megfelel az egészséges életmód követelményének is.

Az OMÉK Kertészeti Díjat a Dél-alföldi Kertészek Zöldség-Gyümölcs Termelői és Értékesítő Mezőgazdasági Szövetkezete kapta meg, „Szentesi paprika” termékükért. A díjat Ledó Ferenc a DélkerTész elnöke vette át.

A kisvállalkozás által előállított termék kategória díjában a Róna Mezőgazdasági Szövetkezet részesült zöldség mix chipséért. A chips (rágcsálni való) sárgarépa, paszternák és cékla egyenletesen roppanó keveréke, mely nem tartalmaz sót, gyermekek és felnőttek számára is egyaránt ajánlott, egészséges, ízletes termék.

 Az OMÉK Élelmiszer Díj Kisvállalkozás által előállított termék kategória győztese a RÓNA Mezőgazdasági Szövetkezet, a díjat Nagy József elnök vette át, „zöldség mix chips” termékükért.

 A közepes és nagyvállalkozás által előállított termék kategória díját pedig a Garden Juice Kft. kapta 100%-os természetes gyümölcslé készítményéért. A családi vállalkozás 12 féle ízben gyártja gyümölcsleveit, ezek a termékek csak a gyümölcs kipréselt levét és a gyümölcsvelőt tartalmazzák, így megmaradnak benne a gyümölcsben lévő vitaminok, rostok és ásványi anyagok.

 Az OMÉK Élelmiszer Díj Közepes-és nagyvállalkozás által előállított termék kategóriában a Garden Juice Kft.-től Dulay János tulajdonos, cégvezető vette át a díjat, „100 százalékos természetes gyümölcslé” készítményükért.

A kitüntetetteknek gratulálunk!