Az FMC új, biológiai készítménye az Accudo® biostimuláns kizárólag mikroorganizmuson alapuló biológiai kezelés termésnövelésre és a talajban lévő tápanyagok hasznosulásának fokozására szolgál.

Zöldségkultúráink már a palántázástól kezdve megkülönböztetett figyelmet érdemelnek. Nem mindegy, hogy mennyire gyors, intenzív a megeredés és egyöntetű, homogén lesz-e az állomány. Mindez kihat a betegségellenállóságra, a koraiságra, a termésmennyiségre és a minőségre is.

Az FMC új, biológiai készítménye lehetőséget nyújt az előbbi fontos tényezők javítására. Az Accudo® biostimuláns kizárólag mikroorganizmuson alapuló biológiai kezelés termésnövelésre és a talajban lévő tápanyagok hasznosulásának fokozására szolgál.

Az Accudo® különféle talajokon és különböző környezeti feltételek mellett használható

• A termék minimum hőmérsékleti igénye: 10 °C

• Az Accudo® biostimulánsban található baktériumtörzs számára az optimális talaj pH 5,7 és 6,8 között van. A tesztek során a különböző talaj-pH értékek nem befolyásolták negatívan az Accudo® biostimuláns hatását.

• Ez a baktériumtörzs akár 7%-os NaCl sókoncentrációt is elvisel.

• A készítmény eltarthatósága más biológia készítményektől eltérően hűtés nélkül is 2 év.

Accudo® hatása a saláta tömegére és fejméretére

Az Accudo® hatását megvizsgáltuk a saláta fejesedésére vonatkozóan az Eurofins által 2021-ben elvégzett zsombói kísérletben. A csepegtető öntözéssel kijuttatott kétszeri Accudo® kezelés hatására a kezeletlen kontrolhoz képest közel 28 %-kal nőtt a saláta fejmérete.

Accudo® hatása a termésátlagra különböző zöldségfélékben

Paprikában 6 kísérlet átlagában 15%, uborkában 3 kísérlet átlagában 22% terméstöbbletet értek el az Accudo® alkalmazásával a termékfejlesztési kísérletekben.

Az Accudo® és RhizoMagic™ együttes hatása görögdinnyében

2022-ben Kisdombegyházán a CPR kísérletében az Accudo® biostimuláns hatását vizsgálták a termékenyülés, a termésátlag és az értékesíthető termés függvényében. A vélhetően megnövekedő kötésszámra és az ezzel egyenesen arányosan megnövekvő energiaigényre tekintettel Rhizomagic™ növénykondicionálóval egészítették ki, így tesztelve az FMC technológia együttes hatását.

A görögdinnye kiültetéskor, majd 2 héttel később csepegtető öntözéssel 2×0,5 l/ha Accudo® biostimulátort kapott, melynek hatására a virágok kötésszáma megnövekedett a kezeletlen kontrollhoz képest. Ahhoz, hogy a növények ki tudják nevelni a megnövekedett termésmennyiséget, az energiaigényük kielégítésére további 2 hetente 3 l/ha RhizoMagic™ növénykodicinálót juttattak ki, összesen 2 alkalommal. A kezelések eredményeképpen extra korai, a lehető legegyöntetűbb termést értek el, a selejt aránya nagymértékben csökkent, valamint a betakarítás időzítése javult, a termesztés tervezhetőbbé vált.

Az Accudo® kijuttatása 0,5 l/ha dózisban, csepegtető öntözéssel javasolt 2-6 nappal a kiültetés után, majd 2 hét elteltével újra. Felhasználható valamennyi zöldségkultúrában, valamint szamócában. Növénykondicionálóként való felhasználásáért az AÖP Programban +1 pont szerezhető!

Accudo® – Sikeres kezdés a piacképes terméshez!

www.fmcagro.hu

FMC-Agro Hungary Kft.