A Freshfel május 18-i küldöttgyűlésén Salvo Laudanit választották meg a szervezet új elnökének.

A 2022. május 18-án Brüsszelben megrendezett küldöttgyűlésen Salvo Laudanit (Fruitimprese) választották a Freshfel Europe elnökévé Stephan Weist (REWE Group) leköszönő elnök helyére, aki az elmúlt négy évben vezette a szövetséget. A korábbi alelnök Laudanit a továbbiakban Frederic Rosseneu (Greenyard) és Anders Lind (Coop Trading) fogja támogatni első illetve második alelnökként. Elnöki beköszönő beszédében Laudani úr méltatta, hogy a Freshfel Europe Weist vezetésével segített az ágazatnak átvészelni a piaci korlátozásokkal terhes, példátlanul turbulens időszakot.

Balra a leköszönő Stephan Weist, jobbra a Freshfel új elnöke, Salvo Laudani

Laudani szerint „annak ellenére, hogy a friss termékágazat képes volt átvészelni a közelmúlt viharait, további piaci bizonytalansággal nézünk szembe. Továbbra is meg kell felelnünk a változó fogyasztói igényeknek, és stabil kereskedelmi tevékenységet kell folytatnunk, hogy kiváló minőségű és alacsony környezetterhelésű termékekkel szilárdíthassuk meg az ágazat pozícióit”. Laudani szerint megválasztása újabb főhajtás az olasz kertészeti ágazat eredményei előtt, hiszen 2006 és 2008 között is egy olasz, Pino Calcagni volt a szervezet vezetője.

A cikkhez szemlézett írások:

Salvo Laudani is the new president of Freshfel

Freshfel Europe members take hold of momentum for fresh fruit & vegetable sector at Freshfel Europe Annual Event in Brussels