A készítmény hatóanyaga a Cyazypyr®, mely a rágó- (lepke- és bogárlárvák) és szívókártevők (tripszek, levél- és molytetvek) ellen egyaránt hatásos. Új hatásmechanizmust képvisel az engedélyezett kultúrnövények többségében, használatával a rezisztenciát meg tudjuk előzni, vagy ha már kialakult, meg is tudjuk törni azt.

A Benevia® a kertészeti kártevők széles skálája ellen védelmet nyújt. Hatását kontakt, illetve felszívódó módon is kifejti, a növényben jól szállítódik és hosszú hatástartamot biztosít. Hatását az izomösszehúzódás gátlása révén éri el. A célkártevők táplálkozását a kezelés után pár perccel leállítja, ezáltal a kártevők által terjesztett vírusok átvitelét is gátolja. A kártevők elpusztulásához fajtól függően 1-2 nap, a dohánytripsz esetében 5-6 nap szükséges.

Rövid élelmezésügyi várakozási idők jellemzik. Burgonyában, hagymafélékben, gyökérzöldségekben 14 nap, káposztafélékben 7 nap, szamócában 1 nap.

A káposztaféléket (fejes káposzta, kelkáposzta, karfiol, brokkoli, bimbós kel, karalábé) termesztő gazdálkodók számára a Benevia® új hatóanyaga révén egyszerre nyújt hatékony megoldást szinte az összes káposztát károsító kártevő ellen, mint pl. tavaszi káposztalégy, közönséges liszteske, fehér lepkék, bagolylepkék, káposztamoly. A Benevia® valódi tojásölő hatással is rendelkezik, a molykártevők tojás, lárva és báb alakját is elpusztítja, míg a liszteske minden fejlődési alakja (kivéve pupárium) ellen hatékony.

Liszteske kelkáposzta levelén

www.fmcagro.hu
FMC-Agro Hungary Kft.

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük, mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei.