A Kubán-vidék Oroszország konzerviparának egyik központja, a csemegekukorica konzerv előállítása zömében itt történik. Az összesítések szerint 205 millió darab standard csemegekukorica konzerv készült az idén.

A Kubán-vidéki Mezőgazdasági és Feldolgozóipari Minisztérium adatai szerint ez 115 000 tonna nyers alapanyagot jelent. Andrej Korobka, a Kubán-vidék alkormányzója szerint a kukorica konzerv 90 százalékban helyi termelésű alapanyagból készül.

A növekedést a sikeres bővítéseknek tulajdonítják, melyeket a vezető helyi feldolgozók hajtottak végre az elmúlt néhány évben. A Tekhada, a Bonduelle-Kuban, a Kuban Konzerv és a Kubán Konzervgyár a legnagyobb orosz konzervgyárak között vannak.

A 2018. évet a Bonduelle azzal kezdte, hogy közzétette termelési terveit, mely szerint 104 000 tonnára kívánja emelni az előállított termék mennyiségét, ami 30 százalékkal több, mint a 2017. évben előállított mennyiség. Guillaume Debrossa, a Bonduelle-Kuban vezérigazgatója szerint ezt a tyimosevszki gyárban létesített új feldolgozó és töltő sor üzembe állításával érhetik el (Tyimosevszkben van a vállalat egyik üzeme a kettő közül).

A Bonduelle-Kuban többféle zöldségkonzervet gyárt, jelenleg évente mintegy 220 millió darabot. Piaci részesedése mennyiség tekintetében 30 százalék körül mozog.

(szerző: Eugene Vorotnikov / Foodnews / IEG Vu Agribusiness Intelligence

fordította: Hunyadi István / FruitVeB)