A Precíziós Gazdálkodás Konferencia 2023 az előzetes program szerint adatátvitellel, kijuttatási térképekkel, drónos képfeldolgozással, valamint külön zöldség- és gyümölcstermesztési szekciókkal várja látogatóit.

A február 8-9. között az Aquaworld Resortban megrendezésre kerülő esemény három napon keresztül várja a látogatókat, mert február 7-én egy nulladik napra is sor kerül. Az előzetes program szerint a 0. napon a workshopoké lesz a főszerep, ahol külön adatátviteli, kijuttatási térképekkel foglalkozó, valamint a drónos képfeldolgozás rejtelmeiben elmélyülő munkaműhelyeken vehetnek részt az érdeklődők előzetes regisztrációt követően.

Az első napon, február 8-án a szántóföldi növénytermesztés és az állattenyésztés témaköreiben hallgathatók előadások, este pedig borkóstolóval egybekötött vacsorán szakmázhatnak a résztvevők. A tervek szerint előadást tart például Kit Franklin, a Harper Adams University felügyelete alatt futó Hands Free Hectare Project vezetője – a program lényege, hogy egy adott területet emberi kéz érintése nélkül, csakis gépekkel műveljenek meg a talajelőkészítéstől a betakarításig.

Csütörtökön, február-9-én kerül sor az élelmiszeripari, zöldségtermesztési és gyümölcstermesztési szekciókra, ez a szakmai nap ebéddel zárul.

A fentiekben szereplő program tájékoztató jellegű, a programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják, jelentkezni viszont már az online felületen keresztül lehetséges az alábbi linkre kattintva:

PREGA 2023 ELŐREGISZTRÁCIÓ

A cikkhez szemlézett írások:

Fókuszban a hatékonyság – Precíziós gazdálkodási konferencia