Az AGROmashEXPO-t ismét az AgrárgépShow-val közösen rendezik a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2023. január 25-28. között.

A 41. AGROmashEXPO és AgrárgépShow a mezőgépek, a precíziós gazdálkodás digitális megoldásainak legjelentősebb hazai fóruma, amelyen a magyar cégek mellett 12 ország, köztük Ausztria, Csehország, Franciaország, Hollandia, Németország, Olaszország és az Egyesült Államok kiállítói mutatkoznak be a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A kiállítás ezúttal is négynapos lesz, és az elmúlt évek nehézségei után ismét a régi méreteivel jelentkezik: a látogatók 7 pavilonban, összesen 36 ezer négyzetméteren találkozhatnak a 300 kiállítóval.

Ezúttal két színpadon, a H és a B pavilonban, számos színvonalas szakmai programon vehetnek részt az érdeklődők.

A robotika legizgalmasabb fejlesztéseit mutatja be a PREGA AgRobot Show; a mikrobiológiai termékekről lesz szó a Magyar Talajvédelmi Baktérium gyártók és forgalmazók Szakmai Szövetségének kerekasztal beszélgetésén; a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ) ezúttal is megrendezi Szántóföldi Szakmai Napját; A Portfolio pedig „Mi várható a magyar gazdaságban 2023-ban?” és „Honnan lesz pénz az agráriumban?” címmel rendez kerekasztal beszélgetéseket. Aszódi János könyvbemutatóval és meglepetés vendégekkel várja majd a látogatókat, a kiállítás mind a négy napján.

A kiállításon osztják ki az agrárium egyik legrangosabb elismerését, a Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési Díjat, melynek legfőbb bírálati szempontjai között szerepel a termék újszerűsége, a környezetre gyakorolt hatása, a termék innovatív szerepe az agráriumban és alkalmazhatósági értéke a gyakorlatban. A hazai mezőgazdaság jeles képviselőiből álló zsűri által kiválasztott nyertesek a nyitónapon vehetik át díjaikat. A díjazott   gépeket és fejlesztéseket a kiállításon is megismerhetik a látogatók.

Idén minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés a megmérettetésre, de a már sokak által ismert gépszállítási problémák miatt sajnos az utolsó pillanatokban több jelentkező is visszalépett. Ennek ellenére a Nemzetközi Nagydíjért, gépesítés kategóriában nagy küzdelem alakult ki. Végül – a zsűri döntése értelmében – 3 pályázat nyert Nagydíjat, 5 Különdíjat kapott és 12-en Prémium oklevélben részesültek.

A kiállítás 2023. január 25-27. között 9.00-18.00-ig, 2023. január 28-án 9.00-17.00-ig látogatható. A belépéssel és a jegyekkel kapcsolatos összes információ az alábbi linkre kattintva érhető el:

AGROmashEXPO általános információk látogatóknak

A cikkhez szemlézett írások:

Ilyen lesz a 2023-as AGROmashEXPO és Agrárgépshow