A koronavírus-járvány következtében piacukat vesztett élelmiszer-előállítók komoly kihívásokkal néznek szembe egyebek közt a HORECA szektor kiesése illetve a piacok bezárása miatt. A NAK elkötelezett tagjai segítésében, így létrehozta a NAK Piactér elnevezésű vállalkozói (B2B – Business to Business) platformját, amelynek célja az élelmiszer-előállítói oldal összekapcsolása az élelmiszer felvásárlói/kereskedői oldallal. Tekintve, hogy az online platform célja a vállalkozói szintek összekapcsolása, a felületre elsősorban azok jelentkezését várják, akik kereskedelmi mennyiségű élelmiszertermékekkel rendelkeznek.

A bejelentkezés során az előállító megadhatja, hogy milyen termékekkel, milyen kiszerelésben, mekkora mennyiségben, milyen rendszerességgel stb. rendelkezik, illetve bármikor módosíthatja a megadott adatokat, vagy törölheti a profilját. A bejelentkezést követően az előállító bekerül a Piactér nyilvántartásába, valamint különböző szűrési feltételek alapján kereshetővé válik.

A keresőfelületet a kereskedők is kizárólag bejelentkezést követően érhetik el. A bejelentkezett kereskedők, szintén bekerülnek a Piactér nyilvántartásába, továbbá egy listában elérhetővé válik a nevük az előállítók számára.

A NAK kizárólag az online felületet biztosítja a kereskedői/felvásárlói és az előállítói oldal kapcsolatfelvételére. A bejelentkezést követően az előállítókkal a kereskedők veszik fel a kapcsolatot, amennyiben az általuk megadott termék(ek) iránt érdeklődnek. A további egyeztetési, szerződéskötési folyamatok közvetlenül a két fél között valósulnak meg.

A NAK Piacteret az alábbi linkre kattintva éri el:

https://piacter.nak.hu/login