Az Államkincstár 2022-ben is felszólító végzés kiküldésével hívja fel az érintett gazdák figyelmét, ha a benyújtott egységes kérelmekkel kapcsolatban adategyeztetésre van szükség.

A Magyar Államkincstár az elmúlt évekhez hasonlóan 2022-ben is felszólító végzés kiküldésével hívja fel az érintett gazdák figyelmét, ha a benyújtott egységes kérelmekkel kapcsolatban adategyeztetésre van szükség. Az értesítő levelek kiküldése október 20-tól kezdődik meg.

Az adategyeztetés oka lehet:

fizikai blokkon belüli túligénylés,

tábla átfedés,

területi ráfedés.

Az adategyeztetés elvégzését kizárólag elektronikus úton, az erre kialakított elektronikus felületen teheti meg az értesített gazdálkodó.

Az adategyeztetés megtételére az ügyfeleknek a kiértesítés kézhezvételétől (végzés ügyfélkapun keresztüli letöltésétől) számított 10 naptári nap áll rendelkezésre.

Az adategyeztetési bizonylatot be lehet nyújtani: saját ügyfélkapun, elsődleges képviselő útján, meghatalmazott által vagy kamarai meghatalmazott segítségével.

Amennyiben a gazdálkodó a 2022. évi egységes kérelmének beadásánál kamarai meghatalmazott segítségét vette igénybe, úgy az adategyeztetésről szóló végzés a kamarai meghatalmazott részére kerül megküldésre, ezért az esetleges érintettség esetén a falugazdászok keresni fogják a gazdálkodókat.