Idén novemberben végre személyes jelenléttel nyílik meg Olaszországban az Interpoma.

A tavalyi online rendezést követően idén november 17-19- között ismét személyes jelenléttel tervezik az olaszországi Bolzanóban az Interpoma kiállítást. A rendezvény idén is átfogja az almatermesztés teljes vertikumát a termesztéstől a tároláson át egészen az értékesítésig. Újdonság, hogy idén a szervezők két fő témát jelöltek meg: az egyik a digitalizáció, a másik pedig az alapanyagok fenntartható felhasználása az almaágazatban. Thomas Mur, a Fiera Bolzano Kiállítóközpont igazgatója szerint az előkészületek már nagyban zajlanak, kiállítói részről hatalmas az érdeklődés – az 500 stand nagy része már elkelt. Rengeteg látogatót várnak, előzetesen 20 ezer résztvevőre számítanak, már Magyarországról, Lengyelországból, Csehországból, Szerbiából, Spanyolországból, Ausztriából, Hollandiából, Franciaországból, Dániából és az Egyesült Államokból is érkeztek foglalások.

Az első nap (november 17.) reggelén tartandó előadások az Egyesült Államok almaágazatának új trendjeivel foglalkoznak majd, a második napon pedig a robotizált almaszüret lesz a fő téma. A kiállításon jelen lesznek a szedőrobotokat gyártó legjelentősebb vállalatok, akik működés közben is bemutatják gépeiket.

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is indulnak vezetett túrák Dél-Tirol almaültetvényeinek és innovatív gazdaságainak megtekintésére. Hat különböző látogatás közül választhatnak az érdeklődők, melyek fő témai a bioalma-termesztés és a fenntarthatóság lesznek.

A kiállításra IDE kattintva vásárolhatók belépőjegyek, amelyek kifejezetten olcsónak mondhatók, a 3-napos jegy például 36 eurót kóstál. A szedőrobotos bemutatóra külön jegy érvényes, ennek ára korai elővételben 54 euró.