Spanyolországban június 28-án első alkalommal kerül megrendezésre a zöldség-gyümölcs kertészeti digitalizáció és innováció legújabb vívmányait bemutató kiállítás és konferencia.

A Siete Innovation rendezésében a Murciai Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Kutatóintézet (IMIDA) létesítményeiben, több helyszínen idén első alkalommal kerül megrendezésre az I Demo Horti DATA 2022 kiállítás és konferencia. A rendezvény célja, hogy biztosítsa a kertészeti digitalizáció és innováció terén elért legújabb eredmények megosztását, tudástranszferét. A kutatóintézeten kívül termelői szövetségek, egyesületek is részt vesznek majd mind az agrár-élelmiszeripari ágazatból, mind a kiegészítő szektorokból. A nagyszabású eseményen kertészeti cégek, intézetek, termelők és egyéb szakemberek vitatják meg az intenzív mezőgazdasággal kapcsolatos legújabb fejlesztéseket, fejlesztendő területeket, a versenyképesség, hatékonyság és jövedelmezőség kérdéseit.

Az I Demo Horti DATA 2022 három szekcióból áll:

Knowledge Forum (Tudásfórum), ahol olyan technikai-műszaki jellegű előadásokat és vitafórumokat tartanak, amelyek hozzáadott értéket nyújtanak a kertészeti szakemberek és az ágazatuk számára.

Demo (Bemutatók), ahol a gyümölcs- és zöldségtermesztő vállalatok által kifejlesztett innovatív technológiai eszközök bemutatására kerül sor.

Living Labs (Élő laboratóriumok), ahol az IMIDA üvegházaiban a vállalatok lehetőséget kapnak arra, hogy innovatív megoldásaikat és technológiáikat élőben, valós körülmények között mutassák be.