Kwizda Garden: Idemio a tisztább talajért

Mikrobiológiai készítményekkel a tisztább talajért, az egészségesebb növényekért és az egészségesebb környezetért.

A gondosan elültetett, elvetett növényeinket számos veszély fenyegeti. A felszaporodott kártevők és kórokozók egyre nagyobb kihívásokat jelentenek és akár az állományok teljes pusztulásához is vezethetnek. A folyamatos hatóanyag kivonások, valamint az áruházlánci saját hatásköri korlátozások miatt a felhasználható kemikáliák száma szinte napról-napra csökken, így egyre nagyobb jelentősége van a hatékony biológiai megoldásoknak!

Ezekkel sok estben környezettudatosan kiegészíthetjük, jó esetben akár ki is válthatjuk a kémiai hatóanyagokat! A Kwizda Garden által forgalmazott, a növényeink számára egészséges környezetet biztosító hasznos élő gombákat és baktériumokat tartalmazó készítményeket alkalmazva biológiailag fékezhetjük a károsítók terjedését és javíthatjuk a talajunk egészségi állapotát. Ezekkel viszont meg kell tanulnunk bánni, egy új szemléletet kell elfogadni, hogy a lehető legjobban ki tudjuk aknázni a bennük rejlő lehetőségeket.

A hozamfokozóként engedélyezett termékek mellett immáron végre egyre több a növényvédő szer engedéllyel bíró biológiai hatóanyagok száma is.

Védekezés:

Az Idemio®-ban lévő Trichoderma asperellum gomba sokak fejében úgy rögzült, hogy ez a „gombaevő gomba”, ami tulajdonképpen igaz is, de ettől azért a Trichoderma jóval többre képes! Az életmódjából adódóan összetett módon gátolja a kórokozó gombák szaporodását és kártételét a talajban.