Célszerű a fóliacserét megtervezni előre. Így lehet készülni a költségekre, és le lehet kötni a fóliahúzók kapacitását. Sajnos a magas költségesség miatt gyakran a gazdák túlzottan kitolják az időpontot. A tapasztalat azt mutatja, hogy az SOS fóliacsere általában a termesztés rossz szakaszában jön. Ez azért is mondható, mert a végzetes sérülések valószínűleg rossz időjárás következményei. Halogatni, veszélyes és drága.
Hőmérséklet szempontjából az ideális a 20-25˚C, de ezt felülírhatja a kényszer. A fólia alapanyaga polietilén, aminek a hőtágulása igen magas. Csak egy jellemző példa: 50˚C hőmérséklet különbségnél egy 60m hosszú fóliatekercs hőtágulása 60cm. Ezért a fólia hosszmegválasztásnál mindig legyünk figyelemmel erre.

A fóliahúzásra kiválóan alkalmasak ezek a kellemes őszi napok. Óriási agrofólia akciót kínálunk októberben vásárlóinknak.

Részletek itt olvashatók: http://www.agrofolia.hu/agrofolia-akcio

Mi van, ha túl melegben kell húzni? Ez a jobbik eset. Ilyenkor a fólia lágy és könnyen mozgatható, de rögzítésénél készülni kell a hideg időszakra is, tehát nem szabad nagyon megfeszíteni, mert hidegben túl feszessé válik, ami elpattanáshoz, vagy a fólia rögzítés engedésével járhat.

Mi van, ha túl hidegben kell húzni? Ez a rosszabb eset. Hivatalosan 5˚C alatt a gyártók nem javasolják a fólia húzását, főleg szimpla fóliánál.  Dupla felfújt rendszereknél ez lehet egy kicsit alacsonyabb. Nagyon hidegben a fólia szinte törik, továbbá a lerögzített fólia a nagy hőtágulása miatt nyárra úgy megnyúlik, hogy után húzás válhat szükségessé, vagy a szél szétcsapkodja majd.

Elmondható, hogy a szél nem a barátja a fóliahúzóknak. Húzáskor figyelemmel kell lenni a szél erősségére, mert a nagy palást könnyen áldozattá válhat. A gyakorlat azt mutatja, hogy a hajnali, és a késő délutáni időszakok általában szélcsendesebbek. Profi brigádoknak vannak technikáik a közepes szélben történő húzásra is, de az erős széllel ők sem bírnak.    

A Hírös Fóliaház idén októberben az összes készleten lévő agrofóliára kedvezményt biztosít a vásárolt mennyiség függvényében: http://www.agrofolia.hu/agrofolia-akcio/

Bővebb információért, személyre szabott árajánlatért keresse szaktanácsadóinkat a foliahaz@foliahaz.hu e-mail címen, vagy hívja a 36 30 550 9870 telefonszámot.