Az ATV televíziós csatorna 2018. augusztus 05. 18:40 perces kezdettel sugárzott Híradó című műsorában az idei gyümölcsszezonra vonatkozóan Csizmadia György is nyilatkozatot adott. A nyilatkozat alatt látható feliratozás Csizmadia Györgyöt a FruitVeB volt alelnökeként jelölte meg. A nyilatkozatot kísérő narrációban elhangzott, hogy Csizmadia György szerint lassan, de biztosan csökken a gyümölcsfogyasztás. A műsorrészlet záró mondataiban az idei alma termésmennyiségére és az ipari alma árára vonatkozó megállapítások is elhangzottak.

Később az ATV televízós csatorna honlapján (www.atv.hu) az Itthon rovatban 2018. augusztus 06-án 5 óra 10 perckor „Brutálisan emelkedett a gyümölcs ára” címmel jelent meg cikk, mely tartalmazta a Híradóból kivágott műsorrészletet. A cikk szövegében is megjelentek a csökkenő gyümölcsfogyasztásra, valamint az idei almaszezon termésmennyiségével és az ipari alma árával kapcsolatos megállapítások is.

Csizmadia György korábban a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöki tisztét töltötte be, melyről 2017. februárjában önként lemondott. Az említett megállapítások megjelentetésének módja azonban a nézők és olvasók számára azt a benyomást kelthette, hogy azok szervezetünk álláspontját tükrözik.

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács vezetősége és tagjai egyhangúlag elhatárolódnak a műsorban elhangzott és a cikkben megjelent állításoktól, melyek a gyümölcsfogyasztásra és az idei almaszezonra vonatkoztak.