A zöldség-gyümölcs szektorban jelentősen élesedett a verseny a nyitott európai piacon. A versenytársakkal most már nem csak a külföldi piacokon kell megküzdeni, hanem a belföldi piacok megtartásáért vagy megszerzéséért is versenyeznünk kell. A szektor piaci szereplőinek ebben a környezetben egyre nagyobb teljesítményt kell nyújtaniuk ugyanazért a gazdasági eredményért. A mai – korszerű technológiákkal, kiváló áruelőkészítéssel jellemezhető – világban kulcsszerepet kap a szaktudás, a legmodernebb technológiai és műszaki elemek ismerete, amivel kiváló, a piac által megkövetelt minőségű termék állítható elő alacsony önköltség mellett. Fokozódik az értékesítés tudományának, a marketingnek a szerepe: tudnunk kell a jó minőségű, hazai termékeket megismertetni a hazai és külföldi fogyasztóközönséggel.

A HORTICO Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállítás és konferencia a hazai zöldség-gyümölcs szektor önálló, átfogó seregszemléje, olyan integrált, marketing és szakmai fórum, ahol a szektor vállalatai és azok üzleti partnerei koncentráltan – egy időben, egy helyen, együtt – mutatkoznak be a széles szakmai és fogyasztó közönségnek. A rendezvény négy napos felületet kínál arra, hogy a szektor bármely piaci szereplője megismerkedjen az új szakmai követelményekkel, feladatokkal, piaci kihívásokkal, finanszírozási forrásokkal, műszaki és technológiai megoldásokkal, valamint a szektor szereplői bemutassák termékeiket a szakmai és fogyasztó közönségnek. Olyan – nemzetközi szinten is elismerést kiváltó – rendezvény megszervezése a célunk, mely nagymértékben hozzájárul az ágazat fejlődéséhez.

A fenti célkitűzések érdekében a V-Trade Kiállítások Kft., a FruitVeB Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és az ÉKASZ (Alma Terméktanács) 2018-ban közösen szervezi meg a HORTICO Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállítást. A tavalyi évhez viszonyítva kétszer akkora területen, vagyis mintegy 200 m2-es kiállítói felületen közel húsz hazai zöldség-gyümölcs termelő és forgalmazó vállalkozás mutatja be és kínálja az ízletes, egészséges hazai friss és feldolgozott zöldség-gyümölcs termékeket. A tavalyi évhez hasonlóan a standunk egyik zászlóshajója a Szabolcsi Alma lesz, de emellett társkiállítóink számos zöldség-gyümölcs finomságot fognak bemutatni, kóstoltatni és forgalmazni. Reményeink szerint hozzájárulunk a zöldség-gyümölcs fogyasztás növeléséhez, a fogyasztói kultúra fejlesztéséhez – gazdasági és társadalmi hasznot hajtva ezzel a szektorban érintett valamennyi szereplőnek.

Az augusztus 17-én megrendezendő, „Aktuális problémák és megoldások a kertészeti ágazatban” című szakmai konferencián a hazai zöldség- és gyümölcstermelés égető kérdéseivel foglalkozunk. Mindezen túlmenően a rendezvény kiváló fórumot kínál az ágazatban dolgozó szakemberek találkozására, mely alapja a szakmai információk és tapasztalatok kicserélésének.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A KIÁLLÍTÁSRÓL – A KONFERENCIÁRÓL