A tavalyihoz hasonlóan idén is június közepe táján, keddi kezdő nappal indul a világ egyik legnagyobb hajtatókertészeti kiállítása a GreenTech.

Amszterdamban, június 11-13. között kerül megrendezésre a GreenTech Amsterdam konferencia és kiállítás, az üvegházi hajtató kertészetek egyik legjelentősebb európai fóruma. Az idei eseményre a rendezők több mint 500 kiállítót és 11 ezer látogatót várnak a RAI Amsterdam Convention Center rendezvényközpontba.

A hivatalos megnyitó június 11-én, kedden lesz, ekkor osztják ki az előzetes nevezések alapján megítélt innovációs díjakat (Innovation and Concept Awards). Az idei konferenciát a szervezők 4 alappillérre építik fel: Crops (Növények), Water (Víz), Energy (Energia) és People (Emberi erőforrás, elsősorban továbbképzés). 

A konferencia helyszínén a nemzeti pavilonok mellett több tematikus részleg is helyet kap, ilyen lesz a vertikális termesztés (Vertical Farming), a mesterséges intelligencia és a robotok alkalmazásával foglalkozó AI & Robotics, valamint a megújuló energiaforrások hasznosítását bemutató Renewables Hub. Hollandiától egyáltalán nem meglepő módon tavaly még külön pavilon foglalkozott a kannabisz termesztésével, ez volt a Plant Compounds (Cannabis) részleg, ami 2024-ben már a Medicinal Plants Pavilion nevet kapja. A kiállítás egyik legfontosabb területe az innovatív kisvállalkozásokat bemutató Start-up pavilon lesz.

A rendezvényre a 3 napos jegy ára június 7-ig 95 euró/fő, utána 120 euró/fő. Regisztrálni, illetve jegyeket vásárolni az alábbi linkre kattintva lehetséges:

GREENTECH AMSTERDAM REGISZTRÁCIÓ ÉS JEGYVÁSÁRLÁS

A tavalyi rendezvényről készült videó itt tekinthető meg:

A cikkhez szemlézett írások:

GREENTECH BRINGS YOU TO THE HEART OF THE HORTICULTURE SECTOR

Kapcsolódó cikkek:

GreenTech 2023 üvegházi hajtatási konferencia, Amszterdam, június 13-15.