A júniusi konferencia legfőbb témái az adatgyűjtés, a fosszilis fűtőanyagok felhasználása nélküli termelés és a robotok alkalmazása lesznek. 

Amszterdamban, június 13-15. között kerül megrendezésre a GreenTech Amsterdam konferencia és kiállítás, amely az üvegházi hajtató kertészetek egyik legjelentősebb európai fóruma. Az idei eseményre a rendezők 525 kiállítót és 11 ezer látogatót várnak a RAI Amsterdam Convention Center rendezvényközpontba.

A hivatalos megnyitó június 13-án, kedden lesz, ekkor osztják ki az előzetes nevezések alapján megítélt innovációs díjakat (Innovation and Concept Awards). A konferenciát végig kíséri a “Meet the Xpert” sorozat, ahol különböző témákban ágazati szakértők tartanak előadásokat, illetve kötetlen beszélgetéseket folytatnak a látogatókkal. Június 14-én szervezett buszos túrák keretében lehetőség nyílik a jelenlegi csúcstechnológiát alkalmazó üvegházak megtekintésére is, külön zöldséges, külön dísznövényes témában.

A konferencia helyszínén több tematikus pavilonrészleg is helyet kap, ilyen lesz a vertikális termesztés (Vertical Farming), a mesterséges intelligencia és a robotok alkalmazásával foglalkozó AI & Robotics, valamint a megújuló energiaforrások hasznosítását bemutató Renewable Energy. Hollandiától egyáltalán nem meglepő módon külön pavilon foglalkozik majd a kannabisz termesztésével, ez lesz a Plant Compounds (Cannabis) részleg. A kiállítás egyik legfontosabb területe az innovatív kisvállalkozásokat bemutató Start-up pavilon lesz.

A rendezvényre regisztrálni, illetve jegyeket vásárolni az alábbi linkre kattintva lehetséges:

GREENTECH AMSTERDAM REGISZTRÁCIÓ ÉS JEGYVÁSÁRLÁS

A cikkhez szemlézett írások:

GREENTECH BRINGS YOU TO THE HEART OF THE HORTICULTURE SECTOR