Az FINA Budapest2017 Úszó VB első hetében mindkét helyszínen, a Dagály Úszóaréna Market Streetjén és a Margitszigeti Atlétikai Stadionban található FruitShop-ban dinnye kóstoltatást tartottunk. A Világbajnokság eseményeihez igazodva elsősorban délután és az esti órákban népszerűsítjük a zöldség-gyümölcs fogyasztást ösztönző 3×3 programot.

A FINA Budapest2017 munkatársai és a FruitVeB nyári gyakorlaton lévő önkéntesei segítségével naponta 1500 adag dinnyekoktél kerül kóstoltatásra, melyben kiváló minőségő piros és sárgabélű görögdinnyéből, illetve mézédes sárgadinnyéből áll. A Duna Aréna délutáni programjai alatt almaszirom és zöldségchipsek is kóstoltatásra kerülnek, amelyet a gyerekek és a felnőttek egyaránt szívesen fogadnak. A kóstoltatásokkal egyidőben a nyári gyakorlatukat a FruitVeB-nél töltő önkéntesek szórólapokat osztanak és kisebb ajándéktárgyakkal is kedveskednek a gyerekeknek.

A zöldség-gyümölcs fogyasztás népszerűsítése érdekében gondoskodunk a látogatók szórakoztatásáról is. Igen népszerű a papírból készített csocsó, amelyen nem csupán a gyerekek és fiatal felnőttek, hanem az idősebb korosztály is szívesen játszik a margitszigeti helyszínen. A kisebb gyermekek számára a légkondicionált bemutatótérben rendeztünk be játszósarkot, ahol előre elkészített kifestőket színezhetnek, majd az itt elhelyezett parafából készített fára ezeket feltűzhetik. A 3×3 programot népszerűsítjük az ajándékba adott freezby-kel is, amely szintén nagyon népszerű minden korosztály körében.

Célunk, hogy a FINA Budapest2017 rendezvénysorozaton a rendezők, az önkéntesek és a látogatók egyaránt megkóstolhassák a friss és a feldolgozott termékeket, ezzel is hozzájárulva a magyar zöldség-gyümölcs fogyasztás népszerűsítéséhez.

A FruitVeB csapata