A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács felhívására a magyar zöldség-gyümölcs termelők részt vesznek a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak friss és feldolgozott zöldséggel és gyümölccsel történő ellátásában. 

A 2020. március 24-én indult akció keretében az első felajánlás a kiskőrösi Juice Products Zrt.-től érkezett, a vállalat 100 liter gyümölcslevet ajánlott fel a kórház dolgozói számára. A hazai termelésű gyümölcsökből készült, egyszerűen kezelhető 3 literes kiszerelésű leveket Ribárszki Zsolt, a Juice Products Zrt. vezérigazgatója és Ribárszki Ákos gyártásért felelős vezető adta át. 

Ribárszki Ákos gyártásért felelős vezető (balra) és Ribárszki Zsolt vezérigazgató (jobbra) a kórház előtt

Termelői értékesítő szervezetek (TÉSZ) között meghirdetett felhívásra rövid idő alatt érkeztek további felajánlások, melyek leszállítása már szervezés alatt van. A szentesi Délalföldi Kertészek Szövetkezete (DélKerTÉSZ) paprikával és paradicsommal, a kerecsendi Korona Gombaipari Egyesülés friss termesztett gombával, a hódmezővásárhelyi Hódkertész Kft. koktélparadicsommal és kígyóuborkával, a szabadszállási Róna Ker-Tész Kft. pedig leveszöldség csomagokkal járul majd hozzá a kezdeményezéshez. 

A csengeri gyümölcstermelők összefogásában a jövő héten érkezik adomány. A Szatmári Ízek Kft. 200 darab ajándékcsomagot küld, melyek mindegyike három liter bio almalevet és öt csomag almaszirmot tartalmaz. Az Almarégió Kft. és a Zöld Kert-Tész Szövetkezet pedig friss almát küldenek a kórházi dolgozóknak. A termelői értékesítő szervezetek felajánlották, hogy további felajánlásokkal a későbbiekben is segíteni kívánnak majd. 

A Dél-pesti Centrumkórházban örömmel fogadták a felajánlott segítséget, mivel az ott dolgozók egészségének megóvása különösen fontos. Az egészséges táplálkozás nagy mértékben hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez és egészség megőrzéséhez.

Köszönjük az eddigi felajánlásokat és külön köszönjük a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének a program megvalósításához nyújtott segítségét!


A FruitVeB továbbra is a várja azon hazai zöldség-gyümölcs kertészeti termelők felajánlásait, akik a későbbiekben is segíteni kívánják a gyógyítók munkáját!

Elérhetőség: dr. Domján Erika
Telefon: 06 70 3389568
e-mail: erika.domjan@fruitveb.hu