Tisztelt Spárgatermesztők!

Ez úton felhívjuk a figyelmet, hogy a mai napon, 2021. április 20-án megjelent a Kertészet – ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása című VP2-4.1.3.2-4.1.3.3.-5.1.1-21 kódszámú felhívás.

A felhívás szövege és a kapcsolódó mellékletek elérhető a https://www.palyazat.gov.hu/vp2-4132-4133-511-21-kertszet-ltetvnytelepts-s-gygynvnytermeszts-tmogatsa-1# linken.

A felhívás keretében a klasszikusan gyümölcstermő növénykultúrák mellett a korábbi felhívásokhoz hasonlóan most is támogatható spárgaültetvény telepítése, valamint a hozzá kapcsolódó gépek, eszközök beszerzésére.

A pályázat benyújtására biztosan rendelkezésre áll a 2021. május 24. és június 7. közötti időszak.

Felhívjuk a tisztelt spárgatermesztők figyelmét, hogy a pályázati felhívás alapján új spárgaültetvény telepítése esetén a FruitVeB – Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet igazolását szükséges benyújtani arról, hogy a tervezett termőhely alkalmas spárga termesztésére.

Kérjük, amennyiben új spárgaültetvény telepítését tervezi és a megvalósításhoz a pályázat adta lehetőségekkel is élni kíván, előzetesen jelezze az info@fruitveb.hu email címen. A telepítési szándék felmérésével célunk, hogy időben láthatóvá váljanak a konkrét telepítési igények és a kért termőhelyi alkalmassági igazolások kiadása ne hátráltassa a támogatási kérelmek benyújtását.  

Üdvözlettel:

A FruitVeB csapata