Május 10-én kerül megrendezésre a European Sustainability Forum, melynek mottója: “Cselekedj fenntartható módon a válságok leküzdéséhez”. 

Düsseldorfban május 10-én minden a fenntarthatóság körül forog majd, a Fórum résztvevői a komplex kihívást számos nézőpontból fogják elemezni. Az AMI és a Fruchthandel rendezésében tartott idei European Sustainability Forum fő kérdései az inflációs környezetet és a visszafogott vásárlási hajlandóságot is érintik. A rendezvény mottója: “Cselekedj fenntartható módon a válságok leküzdéséhez” (Act sustainably – overcome crises, Nachhaltig handeln – Krisen überwinden). 

A rendezők az alábbi fő témakörökben indítanak vitafórumokat:

• Milyen stratégiákat követ az élelmiszer-kiskereskedelem?

• Milyen lehetőségek állnak az egyes vállalatok és a zöldség-gyümölcs ágazat egészének rendelkezésére?

• Milyen szerepet játszik ebben a csomagolás, a technológia és az adatok felhasználása?

Ezeken felül a beszélgetések középpontjában olyan termékek állnak majd, amelyek rendkívüli népszerűségnek örvendenek a fogyasztók körében, ezért kiskereskedelmi forgalmuk is igen jelentős, viszont gyakran éri őket kritika a termesztési és szállítási eljárások miatt. A szervezők az alábbi kérdéseket teszik majd fel: “Hogyan lehet a mai viszonyok között fenntartható módon banánt és avokádót termeszteni, és hogyan lehet ezeket a fogyasztókhoz eljuttatni? Melyek a legutóbbi fejlesztések ezen a területen, és milyen fejlesztések várhatók a jövőben? Az avokádó fenntartható termesztéséről Jonathan Sutton, a Westfalia Fruit’s Group, míg a banánéról Peter Stedman, a Chiquita fenntarthatósági igazgatója beszél majd a hallgatóságnak.

A rendezvény egy nulladik nappal, május 9-én este veszi kezdetét a Clayton Hotel Düsseldorf teraszán, részletes információk a programról és regisztráció az alábbi linken található:

European Sustainability Forum 2023 , program és regisztráció

A cikkhez szemlézett írások:

European Sustainability Forum: Trendprodukte im Fokus