A Német Gyümölcskereskedelmi Egyesület (DFHV – Deutscher Fruchthandelsverband e.V.) egyedi tanfolyamokat kínál a „Friss Szeminárium” nevezetű programjában ágazati szakembereknek. Egy május 18-án induló szemináriumon, a zöldség-gyümölcs érzékszervi észlelésében merülhetnek el a résztvevők, nem csak elméleti, hanem gyakorlati úton is.

A DFHV által Bonnban szervezett egy napos – “Zöldségek és gyümölcsök érzékszervi vizsgálata az elméletben és a gyakorlatban” – tanfolyamon a résztvevők megismerhetik azokat a legújabb tudományos eredményeket, melyek az érzékszervi észlelés területét vizsgálták, továbbá számos minőség-ellenőrzési rendszert és jó gyakorlatot is.  A program kiemelt részét képzi a különböző zöldség és gyümölcs termékek vaktesztje, valamint ezeknek értékelése, az ízek megkülönböztetésének gyakorlása.

A szemináriummal elsősorban olyan szakembereket céloznak meg, akik az ellátási lánc minőség-ellenőrzési, minőségbiztosítási, beszerzési-értékesítői, vagy éppen raktározási területén dolgoznak.

A tanfolyam célja, hogy a résztvevők nagyobb szakértelemmel és biztonsággal tudják majd a zöldség-gyümölcs termékek érzékszervi értékeléseket elvégezni a beérkező áru minőség-ellenőrzésekor, ezzel is növelve az élelmiszer-biztonságot és a fogyasztók egészségét.