Idén is megrendezésre kerül a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács évzáró konferenciája, melynek keretében hazai előadók, szakértők közreműködésével elemezzük a magyar zöldség-gyümölcs kertészeti ágazat éves teljesítményét.

Kertészeti évzáró konferencia

Külföldi vendégelőadóink az európai kertészeti ágazatban zajló specifikus folyamatokról, azok eredményeiről, a jövőben várható tendenciákról és az Uniós szintű ágazati képviselet törekvéseiről beszélnek. A konferencia főnapjának délutánján szekcióülések keretében foglalkozunk az ágazat specifikus problémáival és azzal, milyen változtatások és fejlesztések szükségesek ahhoz, hogy a megváltozott tényezők – mint a klíma vagy a munkaerő – ellenére is versenyben maradhassanak a hazai szereplők. A konferencia második napján a termelők és a feldolgozóipar kapcsolatának kérdéseivel foglalkozunk.

Időpont: 2019. november 28-29.

Helyszín: Hotel Villa Völgy Wellness & Konferencia (3300 Eger, Tulipánkert u. 5.)

RÉSZLETES PROGRAM:

November 28. (csütörtök):

8:45 – 9:30 REGISZTRÁCIÓ

9:30 – 9:40 KöszöntőLedó Ferenc elnök, FruitVeB

9:40 – 10:05 Együttműködési megállapodás aláírása a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács között

                       A NAIK tevékenységének bemutatásadr. Gyuricza Csaba főigazgató, NAIK

10:05 – 10:25 Együttműködési megállapodás aláírása a Szent István Egyetem és a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács között

                        A Szent István Egyetem és a FruitVeB lehetséges együttműködése dr. Helyes Lajos tudományos rektorhelyettes, SZIE

10:25 – 10:40 SZÜNET

10:40 – 11:10 A zöldség-gyümölcs kertészeti ágazatok 2019. évi értékelése – dr. Apáti Ferenc alelnök és Gubacsi Zoltán alelnök, FruitVeB

11:10 – 11:40 A Vidékfejlesztési Program pályázatainak jelenlegi állása, a jövőben várható pályázatok Nagy Attila, főosztályvezető, EMVA Stratégiai Főosztály, Agrárminisztérium

11:40 – 12:40 A zöldség-gyümölcs ágazat Európai Uniós közös piacszervezése: sikerek és jövőbeni kilátásokPauline Panegos főtitkár és Andrea Tivoli EU politikai tanácsadó, Európai Zöldség-Gyümölcstermelő Régiók Egyesülete

12:40 – 13:30 EBÉD

13:30 – 17:30 Zöldség- és gyümölcstermesztési szekcióülések

Zöldségtermesztési szekcióülés:

13:30 – 14:30 Energiatakarékos növényházi klímaszabályozásDan Waxman marketing menedzser, Agam Greenhouse Energy Systems Ltd.

14:30 – 15:20 A fenntartható agrárium pénzügyi rendszere – Tények és lehetőségek!Tresó István ügyvezető igazgató, K&H Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletfejlesztési Főosztály

15:20 – 15:40 SZÜNET

15:40 – 16:20 Robottechnológiák az üvegházas termesztésbenAntal Anikó ügyvezető, HortiGreen Tech Kft.

16:20 – 17:20 Kelatizált mikrotápelemek a zöldségtermesztésben – miért és hogyan használjuk őket? dr. Vasilis Tsampardoukas agronómus, EU piacokért felelős fejlesztési igazgató, Haifa Group

Gyümölcstermesztési szekcióülés:

13:30 – 14:30 Kelatizált mikrotápelemek hatékony használata gyümölcskultúrákbandr. Vasilis Tsampardoukas agronómus, EU piacokért felelős fejlesztési igazgató, Haifa Group

14:30 – 15:10 Korszerű művelési rendszerek a gyümölcstermesztésbendr. Szalay László egyetemi docens, Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Gyümölcstermő Növények Tanszék

15:10 – 15:50 Az európai gyümölcstermesztés átalakulásának fő irányai – Szentpéteri Tamás ügyvezető, Fruttamas Kft.

15:50 – 16:05 SZÜNET

16:05 – 17:30 A magyar gyümölcstermesztési ágazat fejlődéséhez szükséges lépések, lehetséges kiutakinteraktív beszélgetés felkért hozzászólókkal, moderátor: dr. Apáti Ferenc

19:00 – VACSORA

November 29. (péntek)

9:20 – 9:50 REGISZTRÁCIÓ

9:50 – 10:00 Köszöntő Ledó Ferenc elnök, FruitVeB

10.00 – 10.45 A hazai zöldség-gyümölcs ágazat és a feldolgozóipar helyzete és kilátásai –      dr. Apáti Ferenc alelnök, FruitVeB

10.45 – 11.00 SZÜNET

11.00 – 11.30 Integráció, szerződés fontossága és ezek ösztönzési lehetőségei a zöldség-gyümölcstermelésben, kereskedelemben, feldolgozásban – dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár, Agrárminisztérium

11.30 – 12.00 Termelői tapasztalatok felkért hozzászólóktól dr. Apáti Ferenc alelnök, FruitVeB

12.00 – 12.30 Szerződéses kapcsolatok termelő és feldolgozó között – Koller György, Globus Zrt., Fülöp Gábor, Agrosprint Kft.

12.30 – 12.40 Zárszó

12.45 – EBÉD

FELHÍVJUK A FIGYELMET, HOGY A NAGY ÉRDEKLŐDÉS, AZ EDDIG REGISZTRÁLT RÉSZTVEVŐK MAGAS SZÁMA MIATT A TOVÁBBIAKBAN SZÁLLÁSHELYET BIZTOSÍTANI NEM TUDUNK!

A KONFERENCIÁN TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTEL AZ ALÁBBI KONDÍCIÓKKAL LEHETSÉGES:

RÉSZVÉTELI DÍJ:

1.  napra (november 28.), a szakmai programokra napközbeni ellátással vacsora és szállás nélkül: 15 000 + ÁFA/fő

(A részvételi díj tartalmazza a kávészünetekben történő fogyasztást (kávé, ásványvíz, üdítő, aprósütemények) és az ebédet)

1. napra (november 28.), a szakmai programokra teljes ellátással, szállás nélkül: 18 000 + ÁFA/fő

(A részvételi díj tartalmazza a kávészünetekben történő fogyasztást (kávé, ásványvíz, üdítő, aprósütemények), az ebédet és a vacsorát)

November 28-29. szakmai programokra teljes ellátással, szállás nélkül: 25 000 + ÁFA/fő

(A részvételi díj tartalmazza a kávészünetekben történő fogyasztást (kávé, ásványvíz, üdítő, aprósütemények), az első napon az ebédet és a vacsorát, valamint a második napon a reggelit és az ebédet.)

Rendezett FruitVeB tagsági jogviszonnyal rendelkező egyéni termelő tagjainknak a részvételi díjból 10 % kedvezményt biztosítunk!

Jelentkezni az alábbi on-line regisztrációs felület kitöltésével lehet:

Regisztrációs felület – Értékelő 2019 évzáró konferencia