Kertészeti évzáró konferencia
Külföldi vendégelőadóink az európai kertészeti ágazatban zajló specifikus folyamatokról, azok eredményeiről, a jövőben várható tendenciákról és az Uniós szintű ágazati képviselet törekvéseiről beszélnek. A konferencia főnapjának délutánján szekcióülések keretében foglalkozunk az ágazat specifikus problémáival és azzal, milyen változtatások és fejlesztések szükségesek ahhoz, hogy a megváltozott tényezők – mint a klíma vagy a munkaerő – ellenére is versenyben maradhassanak a hazai szereplők. A konferencia második napján a termelők és a feldolgozóipar kapcsolatának kérdéseivel foglalkozunk.
Időpont: 2019. november 28-29.
Helyszín: Hotel Villa Völgy Wellness & Konferencia (3300 Eger, Tulipánkert u. 5.)
RÉSZLETES PROGRAM:
November 28. (csütörtök):
8:45 – 9:30 REGISZTRÁCIÓ
9:30 – 9:40 Köszöntő – Ledó Ferenc elnök, FruitVeB
9:40 – 10:05 Együttműködési megállapodás aláírása a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács között
A NAIK tevékenységének bemutatása – dr. Gyuricza Csaba főigazgató, NAIK
10:05 – 10:25 Együttműködési megállapodás aláírása a Szent István Egyetem és a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács között
A Szent István Egyetem és a FruitVeB lehetséges együttműködése – dr. Helyes Lajos tudományos rektorhelyettes, SZIE
10:25 – 10:40 SZÜNET
10:40 – 11:10 A zöldség-gyümölcs kertészeti ágazatok 2019. évi értékelése – dr. Apáti Ferenc alelnök és Gubacsi Zoltán alelnök, FruitVeB
11:10 – 11:40 A Vidékfejlesztési Program pályázatainak jelenlegi állása, a jövőben várható pályázatok – Nagy Attila, főosztályvezető, EMVA Stratégiai Főosztály, Agrárminisztérium
11:40 – 12:40 A zöldség-gyümölcs ágazat Európai Uniós közös piacszervezése: sikerek és jövőbeni kilátások – Pauline Panegos főtitkár és Andrea Tivoli EU politikai tanácsadó, Európai Zöldség-Gyümölcstermelő Régiók Egyesülete
12:40 – 13:30 EBÉD
13:30 – 17:30 Zöldség- és gyümölcstermesztési szekcióülések
Zöldségtermesztési szekcióülés:
13:30 – 14:30 Energiatakarékos növényházi klímaszabályozás – Dan Waxman marketing menedzser, Agam Greenhouse Energy Systems Ltd.
14:30 – 15:20 A fenntartható agrárium pénzügyi rendszere – Tények és lehetőségek! – Tresó István ügyvezető igazgató, K&H Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletfejlesztési Főosztály
15:20 – 15:40 SZÜNET
15:40 – 16:20 Robottechnológiák az üvegházas termesztésben – Antal Anikó ügyvezető, HortiGreen Tech Kft.
16:20 – 17:20 Kelatizált mikrotápelemek a zöldségtermesztésben – miért és hogyan használjuk őket? – dr. Vasilis Tsampardoukas agronómus, EU piacokért felelős fejlesztési igazgató, Haifa Group
Gyümölcstermesztési szekcióülés:
13:30 – 14:30 Kelatizált mikrotápelemek hatékony használata gyümölcskultúrákban – dr. Vasilis Tsampardoukas agronómus, EU piacokért felelős fejlesztési igazgató, Haifa Group
14:30 – 15:10 Korszerű művelési rendszerek a gyümölcstermesztésben – dr. Szalay László egyetemi docens, Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Gyümölcstermő Növények Tanszék
15:10 – 15:50 Az európai gyümölcstermesztés átalakulásának fő irányai – Szentpéteri Tamás ügyvezető, Fruttamas Kft.
15:50 – 16:05 SZÜNET
16:05 – 17:30 A magyar gyümölcstermesztési ágazat fejlődéséhez szükséges lépések, lehetséges kiutak – interaktív beszélgetés felkért hozzászólókkal, moderátor: dr. Apáti Ferenc
19:00 – VACSORA
November 29. (péntek)
9:20 – 9:50 REGISZTRÁCIÓ
9:50 – 10:00 Köszöntő Ledó Ferenc elnök, FruitVeB
10.00 – 10.45 A hazai zöldség-gyümölcs ágazat és a feldolgozóipar helyzete és kilátásai – dr. Apáti Ferenc alelnök, FruitVeB
10.45 – 11.00 SZÜNET
11.00 – 11.30 Integráció, szerződés fontossága és ezek ösztönzési lehetőségei a zöldség-gyümölcstermelésben, kereskedelemben, feldolgozásban – dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár, Agrárminisztérium
11.30 – 12.00 Termelői tapasztalatok felkért hozzászólóktól – dr. Apáti Ferenc alelnök, FruitVeB
12.00 – 12.30 Szerződéses kapcsolatok termelő és feldolgozó között – Koller György, Globus Zrt., Fülöp Gábor, Agrosprint Kft.
12.30 – 12.40 Zárszó
12.45 – EBÉD
FELHÍVJUK A FIGYELMET, HOGY A NAGY ÉRDEKLŐDÉS, AZ EDDIG REGISZTRÁLT RÉSZTVEVŐK MAGAS SZÁMA MIATT A TOVÁBBIAKBAN SZÁLLÁSHELYET BIZTOSÍTANI NEM TUDUNK!
A KONFERENCIÁN TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTEL AZ ALÁBBI KONDÍCIÓKKAL LEHETSÉGES:
RÉSZVÉTELI DÍJ:
1. napra (november 28.), a szakmai programokra napközbeni ellátással vacsora és szállás nélkül: 15 000 + ÁFA/fő
(A részvételi díj tartalmazza a kávészünetekben történő fogyasztást (kávé, ásványvíz, üdítő, aprósütemények) és az ebédet)
1. napra (november 28.), a szakmai programokra teljes ellátással, szállás nélkül: 18 000 + ÁFA/fő
(A részvételi díj tartalmazza a kávészünetekben történő fogyasztást (kávé, ásványvíz, üdítő, aprósütemények), az ebédet és a vacsorát)
November 28-29. szakmai programokra teljes ellátással, szállás nélkül: 25 000 + ÁFA/fő
(A részvételi díj tartalmazza a kávészünetekben történő fogyasztást (kávé, ásványvíz, üdítő, aprósütemények), az első napon az ebédet és a vacsorát, valamint a második napon a reggelit és az ebédet.)
Rendezett FruitVeB tagsági jogviszonnyal rendelkező egyéni termelő tagjainknak a részvételi díjból 10 % kedvezményt biztosítunk!
Jelentkezni az alábbi on-line regisztrációs felület kitöltésével lehet: