Nagy István agrárminiszter kijelentette, hogy a 2019. évi költségvetési törvény 1,2 milliárd forintot biztosít e célra az Agrárminisztérium számára.

A kiállítás két fő célja az üzleti szerep megerősítése, valamint a fiatalok megszólítása olyan élmények nyújtásával, amelyek kedvet ébresztenek ahhoz, hogy az agráriumban dolgozzanak. Mint ismeretes, a versenyképesebb mezőgazdaság és a generációváltás nélkülözhetetlen az agrárium fejlődéséhez.

A potenciális üzleti partnerek célzott elérése érdekében az Agrárminisztérium meghívja a környező országok agrármarketing-szervezeteit is. Szerveznek szakmai, protokoll- és közönségprogramokat is, hogy minél szélesebb kört vonjanak be.
Fontos szempont a termelők, a kereskedők és a fogyasztók közötti kapcsolat és bizalom elmélyítése is, hiszen ezáltal a magyar kereskedelem is fejlődik.

Az élményshow jellegen túl szeretnék erősíteni a kiállítás nemzetközi jellegét is azáltal, hogy találkozók helyszínéül ajánlják a régió üzletemberei számára.

Az előző OMÉK-on debütált az úgynevezett szakmai nap. A négynapos rendezvény első napját idén is a szakmai rendezvényeknek szánják. Hiszen kiváló alkalmat kínálnak a követendő jó példák, a tudás átadására, a tapasztalok cseréjére.

Bővebb információt itt talál.