Aki gondosan figyelte az előrejelzéseket és időben beavatkozott, megvédhette az állományát a komolyabb károktól a RhizoMagic™ segítségével.

A márciusi erős felmelegedés és a tavaszias időjárás hatására virágzó fákra március végén, április elején fagyos napok köszöntöttek. Aki gondosan figyelte az előrejelzéseket és időben beavatkozott, megvédhette az állományát a komolyabb károktól a RhizoMagic™ segítségével. A májusi fagyok még veszélyesek lehetnek a gyümölcsösökre, így érdemes szárazon tartani a puskaport.

A gyümölcsösöket érő fagykár és egyéb stressztényezők (pl. jégkár, szélviharok) ellen nehéz a védekezés, akár egy vegetációs időszakban több negatív hatás is érheti növényeinket.

Fagykáros cseresznye
Fagykáros alma

A RhizoMagic™ hatóanyagai a növények védekezőmechanizmusait képesek erősíteni, melyek sejtszinten hatnak és az alapvető folyamatok szabályozásában játszanak szerepet. Ezeket a szemmel is látható pozitív hatásokat műszeres vizsgálatok, valamint termelői gyakorlati tapasztalatok is igazolták.

Növénykondicionálás és stresszkezelés almában és kajszibarackban (a kajszibarack fagykár megelőzési tapasztalatok a videó 50. másodpercétől láthatóak):

Hogyan védekezhetünk a májusi fagyok ellen almában?

A RhizoMagic™ kedvező hatása az összetevői széles körének köszönhető. A tanninok, fucoidan, laminarin, mannit, alginit, aminosavak mindegyike a stresszoldás különböző területeiért felelős, együttes jelenlétük pedig biológiai többlethatást eredményez. A tengerialga-kivonat és a növényazonos L-aminosavak mellett makro- (N, P, K), mezo- és mikroelemeket (B, Cu, Zn, Fe, Mo, Mn) is tartalmaz. A nitrogén, foszfor, kálium és mikroelemek jelenléte a növények gyors fejlődésével egy időben biztosítja az optimális tápanyag-ellátottságot.

További videók gyakorlati tapasztalatokról elérhetők a YouTube csatornánkon összegyűjtve itt:

A RhizoMagic™ beszerzése és felhasználása

A RhizoMagic™ 10 literes műanyag kannás kiszerelésben és 600 literes IBC tartályban, versenyképes hektárköltséggel elérhető. Keresse növényvédő szer kereskedő partnerénél!

Szőlő és gyümölcskultúrák állománykezelését – amennyiben a lombfakadás megelőzi a virágzást – célszerű 2,5-3,5 l/ha adagolással kezdeni, majd elvirágzás után a tenyészidőszak hosszától függően 2-4 alkalommal folytatni.

További részletes információk: www.fmcagro.hu/rhizomagic