A Prágai Magyar Nagykövetség 2018 november második felében „Cseh-Magyar Vízipari Innovációs és Cleantech Nap és B2B” címmel üzleti rendezvényt tart Prágában, a Cseh Környezetvédelmi Minisztériumban. A nap célja, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsen a cseh és magyar innovatív vízipari és környezetipari cégek között, közös, bilaterális projektek illetve harmadik országban együtt végrehajtandó projektek és egyéb üzleti célú együttműködések érdekében. A rendezvény munkanyelve az angol.

Csehország súlyos aszályproblémával küzd, ezért az öntözés, vízbázis-megtartás és hasonló témák, innovatív technológiák rendkívüli módon érdeklik őket. A másik terület, amiben együttműködési lehetőség van, olyan fejlődő országokban indítható vízipari vagy környezeti projektek, amelyek nemzetközi fejlesztési együttműködések keretében közösen valósulnak meg, elsősorban víztisztítás, vízbázis-megtartás, stb. témában.

A nagykövetség a rendezvény előestéjén informális fogadáson látja vendégül az érkezőket és a nap folyamán biztosítja az ellátást, előadótermet és B2B helyszínt, technikát, stb. A céges résztvevőknek maguk kell a kiutazás és szállás költségeit fedezniük. A szálláskeresésben szívesen nyújt segítséget a nagykövetség.

Ugyanakkor a tudományos vagy minisztériumi résztvevők esetében a nagykövetség a szállás és utazás költségeihez hozzá tud járulni.

A prágai Magyar Nagykövetségen Ertsey Katalin asszony a rendezvény koordinátora – az említett költségtámogatás mellett egyéb felmerülő logisztikai vagy szakmai kérdésekben is szívesen segít az érdeklődőknek.

Elérhetőségei:

• Mrs. Katalin ERTSEY – first secretary

katalin.ertsey@mfa.gov.hu

•+420 220 317 210; +420 220 317 200