A peronoszpóra (Plasmopara viticola) a szőlő egyik meghatározó gombabetegsége. A szőlő lombozatát és a fürtöket egyaránt veszélyezteti. Károsítása nyomán 80-100%-os lomb- és fürtkár is kialakulhat, ezért az ellene való védekezés elengedhetetlen a szőlőtermesztésben.

A Copper-Field az egyik legkisebb szemcsemérettel, és egyedülálló formulázási technológiája révén a legjobb fedő képességgel rendelkező, folyékony réz-oxiklorid hatóanyagú, kontakt hatású peronoszpóra- és baktériumölő készítmény a piacon. Felhasználóbarát, folyékony formulációja megkönnyíti a permetlébe keverést.

Napjainkban egyre gyakrabban merül fel a kérdés: van-e olyan megoldás a problémára, amely ökológiai gazdálkodásban is használható ?

A Copper-Field ökológiai (bio) gazdálkodásban is engedélyezett, a bio növényvédelem egyik alapterméke! Méhekre nem veszélyes, bármely napszakban kijuttatható.

Peronoszpóra fertőzés tünete kötődött bogyókon

Konvencionális (hagyományos) művelésben alkalmazva kiegészíti a felszívódó szerek hatásspektrumát, és egyben csökkenti a rezisztencia kialakulásának esélyét a peronoszpóra ellen. Jól keverhető más készítményekkel.

Lemosó permetezésnél ügyelni kell, hogy a permetlé a rügyeket, rügyalapokat is teljes mértékben, áztatás szerűen fedje, amely hatás nedvesítő szer – pl. Designer – alkalmazásával fokozható. A készítményt megelőző jelleggel szükséges kijuttatni a védendő növényfelületre.

Peronoszpóra tünet levél színén
Peronoszpóra tünet levél fonákán
Peronoszpóra kivirágzása bogyón