A világ legnagyobb kertészettudományi konferenciája, a négyévente megrendezésre kerülő International Horticultural Congress 2022-es házigazdája a franciaországi Angers lesz, az eseményre pedig augusztus 14-20. között kerül sor.

Az előző rendező Isztambul volt 2018-ban, ahová több mint 90 országból 1800 résztvevő érkezett. A tervek szerint 2026-ban Kiotó veszi át az 1958 óta minden negyedik évben megrendezett esemény szervezését. Az idei házigazdát francia városok közül az tette legvalószínűbb jelöltté, hogy itt található az ország legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és környezetvédelmi kutatóintézetének, az INRAE-nek a központja illetve az Európai Unió növényfajta-oltalmi hivatala. Angers ezek mellett a Végépolys Valley nemzetközi projekt központnak is otthont ad, amely szintén segít a konferencia megszervezésében. A kongresszus fő témái a jelenleg a teljes kertészeti szektort legjobban foglalkoztató ügyek köré csoportosulnak: alkalmazkodás a klímaváltozás hatásaihoz, a termelési rendszerek agroökológiai fenntarthatósági jellemzői, az emberiség élelmiszer-ellátása valamint a mezőgazdasági értékláncok versenyképessége. A rendezvényre a szervezők a Nemzetközi Kertészettudományi Társaság (ISHS) több mint 3000 tagját várják legalább 90 országból, de tanárok, termelők, közgazdászok, ökológusok, építészek, tájépítészek, felsőoktatási hallgatók és egyéb szakmai csoportok képviselői is feltehetően nagy számban látogatják majd a konferenciát, melynek fő központja az Angers-i Egyetem lesz. A Loire menti városban plenáris üléseket, a legváltozatosabb témákat felölelő 25 szimpóziumot (a genetikától kezdve egészen az új tudományos eredmények gyakorlati alkalmazásáig), B2B networking szekciókat is tartanak angol és francia nyelven.

Az online vagy személyes részvételű rendezvényre az alábbi linken lehet regisztrálni, a részvételi díjak 900-1300 euró közöttiek személyes jelenlét esetén, az online részvétel díja 290 eurótól kezdődik.

REGISZTRÁCIÓ