Olvasson környezetkímélő megoldásainkról!

A MADEX PRO (almamoly granulovírus alapú rovarölő szer) alkalmazása az egyik leghatékonyabb védekezési módszer az almamoly ellen.

Egész Európában, a természetben is megtalálható az almamoly granulovírus. Csak az almamoly lárváit betegíti meg, más fajokra, így természetesen az emberre sincs semmilyen hatása. Az almamollyal szemben viszont nagyon könyörtelen: már két vírusrészecske bekerülése a lárvába annak pusztulását okozza. Annyira hatékony, hogy még a nyugat-európai és az amerikai konvencionális almatermesztők is széles körben használják. Szerencsére az elmúlt pár évben hazánkban is a konvencionális termelésben is jelentős szerep jutott neki az almamoly elleni védekezésben.

MIÉRT HASZNÁLJON MADEX PRO TERMÉKET?

 • kiváló választás a MADEX PRO az almamoly 2,5 csonka nemzedéke ellen,
 • a készítmény esőállósága kiemelkedő,
 • 60 mm intenzív eső sem rontja a hatékonyságot, amennyiben van ideje a készítménynek megszáradni a növényzeten,
 • egyedüliként képviseli hazánkban a második generációs vírus készítményt, ami gyorsabb és hatékonyabb, mint a korábbi víruskészítmények a rezisztens molyokkal szemben,
 • várakozási idők: 0 nap, virágzásban és szüret közben is használható,
 • akár 10 alkalommal is használható egy szezonban,
 • fagyasztva is folyékony,
 • alma, körte, birs, dió kultúrákban is felhasználható,
 • méheket és hasznos élő szervezeteket megkíméli,
 • kémiai rovarölő szerekhez adagolva azok hatását fokozza egyedi hatásmechanizmusa révén,
 • rezisztencia törő tulajdonsággal bír,
 • hagyományos, AKG, ÖKO termesztésben is felhasználható,
 • a granulovírus csak a lárvákat öli meg, és csak úgy, ha a vírusrészecskék bejutnak a bélrendszerébe.

Hogyan védekezzünk az almamoly ellen a vírusok segítségével?

Nézze meg videónkat!

Ha meg szeretné tudni, hogyan károsít az almamoly?

Kattintson az alábbi linkre:

https://biocontmagyarorszag.hu/2021/05/07/az-almamoly-elleni-vedekezeshez-hasznaljunk-virus-keszitmenyt-hagyomanyos-akg-es-bio-ultetvenyekben/

További részleteket itt olvashat a MADEX PRO termékről:

https://biocontmagyarorszag.hu/termek/madex-pro/

Milyen környezetterhelést csökkentő feltételrendszernek kell megfelelni a TÉSZ tagoknak 2023-tól?

2023-tól új feltételrendszernek kell megfelelnie a Termelő és Értékesítő Szövetkezeteknek (TÉSZ-eknek) az uniós és nemzeti források elnyerése érdekében. Az operatív programjukban foglalt költségvetésnek minimum 15%-20%-át kell környezetterhelést csökkentő beruházásokra fordítaniuk, és ezeknek a beruházásoknak min. 3 különböző területre kell fókuszálni. Ezekkel a feltételekkel 50%-80%-os intenzitású támogatás érhető el. Fontos területe a környezetterhelést csökkentő intézkedéseknek a biológiai ágensek alkalmazása, mellyel a TÉSZ-ek támogatni tudják tagjaikat a modern, fenntartható technológiák elérésében. Ezzel közvetve a szermaradékmentes vagy növényvédő szer maradékokkal kevésbé terhelt termény előállításában – ez pedig kedvezőbb értékesítési lehetőségeknek nyithat kaput. A Biocont Magyarország Kft. a biológiai növényvédelem hazai úttörőjeként segíti a termelőket az operatív programba beilleszthető, környezetterhelést csökkentő készítmények elérésében. Amennyiben segítségre van szüksége, lépjen kapcsolatba Biocont szaktanácsadójával.

*Amennyiben az ültetvényben a Keleti gyümölcsmoly károsítás is jelen van, abban az esetben célszerű a Dipel DF-et választani biológiai rovarölő szernek.

A termék elérhetőségével kapcsolatban keresse a területileg illetékes kollégát:

https://biocontmagyarorszag.hu/kapcsolat/