A különdíjakat felajánlók között szerepelt a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács is.

Csaknem 300 pályaművet mutattak be hazai és határon túli intézmények hallgatói az idei OTDK Agrártudományi Szekciójában április 16-a és 18-a között a Debreceni Egyetemen. Az eredményhirdetéssel egybekötött záróünnepségen az intézmény nevében Csernoch László tudományos rektorhelyettes és Bács Zoltán kancellár köszöntötte a résztvevőket.

Az oktatásban, a kutatásban és a gyakorlatban is nagy szükség van a jövő értelmiségére, hiány van jól képzett szakemberekből az agráriumban – erről már Németh Tamás, az MTA Agrártudományi Osztályának elnöke beszélt. Az ünnepségen az agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár, Bagdán Boglárka is részt vett, aki példaértékűnek nevezte az idei Agrártudományi Szekciót, melyre Erdélyből, Felvidékről és Délvidékről is érkeztek hallgatók.

Az Agrártudományi Szekció pályamunkáit, szakmai színvonalát az OTDK Agrártudományi Szakmai Bizottságának elnöke, Pénzes Béla értékelte, majd ünnepélyes keretek között átadták a hallgatóknak az elismeréseket: a 27 tagozat első, második és harmadik helyezéseit, illetve a különdíjakat. A különdíjakat felajánlók között szerepelt a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács is. A szervezet nevében a díjakat Szabó-Dorka Nikolett, szakmai referens adta át.

Az ünnepség végén, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi Szekciójának zárásaként Komlósi István dékán (MÉK) átadta a stafétát Gálfi Péter professzornak, hiszen a soron következő, két év múlva esedékes tanácskozást az Állatorvostudományi Egyetem rendezi.

Forrás: http://hirek.unideb.hu/hu/hir/20190418_agrar-otdk-debreceni-siker