A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mint engedélyező hatóság a Sumi Agro Hungary Kft. kérelmére 2018. december 3. napján kelt határozatában engedélyezte a KASUMIN 2L baktérium és gombaölő permetezőszer szükséghelyzeti felhasználását a 2019. évben almatermésűekben, valamint szabadföldi és hajtatott paprika, paradicsom, uborka, fűszerpaprika, zöldbab, szárazbab kultúrákban Erwinia, Pseudomonas, Xanthomonas és Clavibacter baktérium nemzetségek okozta betegségek ellen. A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács indokoltnak tartja, hogy a kasugamicin hatóanyag a kertészeti termelők rendelkezésre álljon baktériumos betegségek kezelésére, ezért a szükséghelyzeti felhasználási engedélykérelmet szakmailag támogatta.

A készítmény felhasználható

  • almatermésűekben 2019. április 1-től július 29-ig
  • szabadföldi és hajtatott paprika, paradicsom, uborka, fűszerpaprika, zöldbab, szárazbab kultúrákban 2019. június 1-től szeptember 29-ig

A felhasználást engedélyező 04.2/4368-2/2018. számú NÉBIH határozat IDE kattintva letölthető!

Felhívjuk a termelők figyelmét, hogy a szükséghelyzeti engedéllyel rendelkező növényvédő szer felhasználása saját felelősségre, a felhasználást engedélyező határozatban leírtak figyelembevétele és betartása mellett történhet!

A kezelések időpontjáról a felhasználók a kezelések megkezdése előtt kötelesek tájékoztatni a területileg illetékes megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi hatáskörben eljáró járási hivatalt!