Az első benyújtási határidő: 2019. december 4. lesz, a keretösszeg mindössze 1,5 milliárd forint. A pályázat azokat favorizálja, akik már benne vannak egy rövid ellátási láncban és további energetikai beruházásokra készülnek.

A pályázat a Rövid Ellátási Lánchoz (REL) kapcsolódó beruházásokat támogatja az élelmiszeripar és a borászat területén, és az első értékelési határnap december 4. lesz. Kifejezetten a REL együttműködési csoport tagjai számára kínál olyan fejlesztési lehetőséget, ami hozzásegítik őket tevékenységük gazdaságos folytatásához. Indoka az, hogy a termelést célszerű feldolgozással továbbfejleszteni a minél nagyobb jövedelmezőség érdekében. További cél a saját, illetve az alkalmazotti foglalkoztatás fenntartása, az ágazati szereplők versenyképességének javítása, valamint a környezeti szempontok figyelembevételével történő fejlesztések megvalósítása.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,5 milliárd Ft. Támogatható tevékenységek mindkét célterületen (élelmiszeripar és borászat): a termeléshez kapcsolódó új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása; és/vagy a célterülethez tartozó tevékenységet szolgáló épületek, építmények kivitelezése. Az értékelési szempontok között nagyon hangsúlyos az enegriahatékonyság javítása.

Mezőgazdasági  alapanyagtermelő abban az esetben jogosult támogatásra, ha tagja olyan REL csoportnak, amelyik már nyert a VP3-16.4.1-17 kódszámú Együttműködések támogatása a REL és a helyi piacok kialakításáért, fejlesztéséért és promóciójáért című pályázaton, és az általa tervezett beruházás kapcsolódik, illetve összhangban van a REL csoport által benyújtott projekttervvel.

A projekt megvalósítását a benyújtást követő napon saját felelősségére meg lehet kezdeni, a megvalósításra 24 hónap áll rendelkezésre.

A tervezet IDE kattintva elérhető!

Forrás: agrarszektor.hu