Szeptemberben kezdte meg működését a projektben egy modern 10 hektáros üvegház, amelynek máris további bővítését tervezik.

Tavaly fejeződött be Tunézia partvidékén a Hicha Joy projekt első lépcsője, melynek keretében a holland Agrikol által épített modern, 10 hektáros üvegház szeptemberben kezdte meg működését. Az építési anyagokat szállító teherautók azonban továbbra is aktívan látogatják a projekt helyszínét. Ennek oka, hogy a Hicha Joy egy második ütemmel bővült, de most már egy 20 hektáros üvegház építéséről van szó.

A Hicha Joy a Desert Joy után a második nagyobb projekt, amely holland-tunéziai koprodukcióban épül. A Desert Joy 5 éven át készült, 20 hektár üvegházat és 20 hektár fóliát üzemeltet a tengerparton,  így lehetővé teszi, hogy a termesztőlétesítményeket lepárolt, sótalanított tengervízzel lássák el. Szinte a teljes területén paradicsomot termelnek, amelyet az Európai Unió területén értékesítenek Fair Trade termékként. A távlati tervek szerint a Hicha Joy (vagy La Joie de Hicha) összesen 12 üvegházat tartalmaz majd, körülbelül 118 hektáron. A jelenlegi, második ütem várhatóan már szeptemberben működőképes lesz, de teljesen csak jövő júliusban lesz kész.

A cikkhez szemlézett írások:

Another 20 hectare for Tunisian glasshouse project Hicha joy

Kapcsolódó cikkek:

Tunézia: tovább bővül a termálvizes, korai hajtatott zöldségterület