Sikeresen megvalósult a Prémium Kert Kft-nek A MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK MODERN ÜZLETI ÉS TERMELÉSI KIHÍVÁSOKHOZ VALÓ ALKALMAZKODÁSÁT SEGÍTŐ FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA A LEGHÁTRÁNYOSABB HELYZETŰ RÉGIÓKBAN (GINOP_PLUSZ-1.2.3-21) GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00123 azonosító számú, „Technológiai fejlesztés a Prémium Kert Kft-nél” címen benyújtott pályázata. 

A GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00123 azonosító számú, „Technológiai fejlesztés a Prémium Kert Kft-nél” elnevezésű projekt keretében a Prémium Kert Kft. fejlesztette a nagykereskedelemhez kapcsolódó csomagolását, így meghatározó beszállítója lehet a nagy élelmiszerláncoknak belföldön és külföldön egyaránt.

A projekt célja az volt, hogy a Prémium Kert Kft-hez beérkező, kiváló minőségű zöldségfélék átvétele, kezelése, csomagolás olyan színvonalú legyen, melynek során a termékekben lévő értékes tápanyagok aránya nem változik, frissességük megmarad, és olyan korszerű csomagolást kapjanak, amely bármelyik áruházlánc minőségi követelményeinek megfelel. Cél volt még a környezetbarát módon megvalósuló hulladékkezelés és energiagazdálkodás, a további felhasználásra alkalmas áru mentése, munkatársaink ismereteinek bővítése és a megfelelő IT infrastruktúra biztosítása ezen feladatok megvalósításához.

HSM V Press 860 hulladékbálázó

Ennek érdekében, az uniós támogatással, a Széchenyi Terv plusz program keretében megvalósult projekt alapvető elemei az alábbiak voltak:

·         az áru védelmének biztosítása a lepakolás során árnyékolással

·         a göngyölegpazarlás és a fertőzések elkerülése rekeszmosóval

·         a rakományok rögzítésének és védelmének biztosítása

·         a termékeknek és raklapoknak a raktáron belüli biztonságos szállítása gyalogkíséretű és elektromos targoncával

·         a csomagolóanyagok biztonságos kezelése, tömörítése hidraulikus hulladékbálázóval

·         a temperálható csomagolótér hőmérsékeltének állandósítása szigeteléssel

·         a raktári terület folyamatos tisztán tartásának biztosítása padlótiszító géppel

·         az árumentéshez szükséges saláta előkészítő- és csomagológép beszerzése és az új termék értékesítéséhez szükséges marketingterv elkészítése

·         a keletkezett zöldhulladék feldolgozása komposztálógéppel

·         a soft skill képességek fejlesztése oktatással

·         az IT eszközök kapacitásbővítése és fejlesztése

·         a beszerzett eszközök energiaszükségletének biztosítása napelemes rendszer kiépítésével.

A beszerzett eszközökkel a fenntarthatóság, a környezetbarát működés és a selejtkezelés teljes mértékben optimalizálható.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország központi költségvetési előirányzatából, társfinanszírozásával 124,67 millió Ft feltételesen vissza nem térítendő támogatásból valósult meg 2022.március 08. és 2023. május 11. között.

További információ kérhető:

Pónyai Réka, marketing munkatárs

Mobil: 30/139-8811; e-mail: ponyai.reka@frissenszeretem.hu