A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mint engedélyező hatóság a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács kérésére 2019. május 6. napján kelt határozatában engedélyezte a Pyranica 20 WP atkaölő permetezőszer szükséghelyzeti felhasználását görög- és sárgadinnye kultúrákban közönséges takácsatka ellen.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mint engedélyező hatóság a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács kérésére 2019. május 6. napján kelt határozatában engedélyezte a Bravo 500 gombaölő permetezőszer szükséghelyzeti felhasználását görög- és sárgadinnye kultúrákban kolletotrihumos betegség ellen.

A készítmények felhasználását engedélyező 6300/13542-1/2019 számú NÉBIH határozat IDE kattintva letölthető!

Felhívjuk a termelők figyelmét, hogy a szükséghelyzeti engedéllyel rendelkező növényvédő szer felhasználása saját felelősségre, a felhasználást engedélyező határozatban leírtak figyelembevétele és betartása mellett történhet!

A permetezések időpontjáról a felhasználók a kezelések megkezdése előtt kötelesek tájékoztatni a területileg illetékes megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi hatáskörben eljáró járási hivatalát!